Újabb szolgáltatók #kikapcs– Mobil OFF, Élmény ON kampányban

Forrás: turizmus.com

 2018. október 03. 16:26

Nemrégiben újabb turisztikai szolgáltatók csatlakoztak a #kikapcs– Mobil OFF, Élmény ON kampányhoz, melynek célja, hogy egyensúlyt teremtsen a virtuális örömök és a valós térben és közösségben megélt maradandó élmények között.

A januárban létrejött #kikapcs – Mobil OFF, Élmény ON mozgalom kezdeményezés az összefogásra épül, szervezői hazánk legnépszerűbb családbarát tudományos, szórakoztató-, sport- és turisztikai központjait kérték fel, hogy közös fellépéssel mutassák meg: élményekből a valódi életben sincs hiány. Az Aquaworld Resort Budapest Hotel és Élményfürdőn, a Miniversum Élményközponton, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-n, valamint a Csodák Palotáján túl most újabb partnerekkel gazdagodott a kampány: csatlakozott a Danubius Hotels Group által működtetett Bubbles Club, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és első vidéki fürdővárosként Bükfürdő.


Hogy mi köti össze a tagokat? Legfőképp a felismerés, hogy a túlzott „kütyüfüggőség" már társadalmi probléma. Addig, amíg valaki megtalálja az egészséges egyensúlyt a valós élmények megélése és a kütyük által szerzett kikapcsolódás öröme között, addig nincsen semmi probléma. Ám a virtuális világ csalóka: észrevétlenül képes rabságban tartani az embert.

Az okoseszközök túlzott használata, a virtuális játékfüggőség már olyannyira nagy gondot jelent világszerte, hogy a WHO nemrég hivatalosan is a függőségek közé sorolta. - Bükfürdő egy szolidáris-szimpatikus desztináció, ahol fontos a természetközeliség és az élmények közös megélésének hangsúlyozása, ezért vidéki fürdővárosként, elsőként csatlakoztunk a mozgalomhoz, hogy annak üzenetét, értékeit közvetítsük vendégeink felé - mondta Spilenberg Andrea, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke. Jó példa erre a partnereknél ingyenesen terjesztett őszi #kikapcs magazinban megjelent Büki ÖKO Kaland térkép is, mely játékos formában vezeti végig a vállalkozó kedvű vendégeket a barátságos fürdőváros családbarát attrakcióin.

Fodor-Kassai Mónika, a Danubius Hotels Spa Divízió PR-igazgatója számára nem ismeretlen a probléma. Öt évvel ezelőtt épp azért hívták életre a gyerekkel utazó családok igényeire szabott Bubbles Clubot, hogy igazi játékkal, animációs programokkal mozdítsák ki a gyerekeket a képernyő elől.

A Skanzennél szintén tudnak azonosulni a program szellemiségével, ezért is csatlakoztak. Elindítottak egy másik kezdeményezést is, hat népszerű, családos helyszín összefogásával, Kattanj Ránk! elnevezéssel - mondta el Geiger Judit, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum marketing- és értékesítési menedzsere.

A mozgalom által ingyenesen terjesztett kiadvány, a #kikapcs magazin őszi száma, már elérhető a partnereknél. A mozgalom várja további partnerek és támogatók jelentkezését, akik hírvivői lehetnek a kezdeményezés legfőbb üzenetének: #kikapcs – Mobil OFF, Élmény ON!

Info: Szántó Mónika (alapító) +36302894750, monika@mobiloffelmenyon.hu.

Kapcsolódó cikkek

Mobil OFF, Élmény ON

2018. június 26.

Kövesd a slow életmódot!

2018. február 15.