Újranyitott a mezőkövesdi Zsóry-fürdő

Forrás: turizmus.com

 2020. május 27. 11:34

A március közepén elrendelt üzemszünetet követően május 26-án fogadhatott először újra vendégeket a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő.

Az ország nagy múltú fürdői közt elsőként nyitotta meg kapuit a Zsóry-fürdő, hogy a pünkösdi hétvégén már részlegesen használhassák a vendégek – tájékoztatta lapunkat a mezőkövesdi Tourinform-iroda.

A kényszerű szünetben a fürdő dolgozói elvégeztek számos karbantartási feladatot és csinosítgatták a fürdő 11 hektáros területét, hogy a vendégeket minél szebb környezetben fogadhassák újra.

A mezőkövesdi Zsóry-fürdő

Fotó: Facebook

A vendégek és a személyzet biztonságának érdekében a fedett terekben (pénzár, öltözők) szájmaszk viselése kötelező, a fürdő teljes területén a papucs használata kötelező.

A biztonságos védőtávolság betartására számos helyen feliratok is figyelmeztetik a vendégeket. A megváltozott helyzethez egyszerűsített árjegyzéket vezettek be csökkentett árakkal.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai szerint meghatározták az üzemelő medencék maximális befogadóképességét, úgy hogy egy fürdőzőre 4 négyzetméter felület jusson.

Az előírások alapján a fürdőben jelenleg csak a vízforgatós medencék működhetnek, melyek melegített vízzel rendelkeznek. A pünkösdi hétvégén a gyermekmedencét is birtokukba vehetik majd a kisebbek.

Szintén ezen a hétvégén – kedvező időjárás esetén – működik majd a 2018-ban átadott új csúszdapark is, mely kedvezményes kiegészítő jeggyel vehető igénybe.

A fürdő bízik benne, hogy tovább javul járványhelyzet és a közeljövőben enyhítenek majd a gyógymedencékre vonatkozó szabályokon és így az idén 80 éves fürdőbe visszatérhet majd az a vendégkör, akik az igen hatékony kénes gyógyvíz miatt rendszeresen keresik fel.

A pünkösdi hétvégén érdemes ellátogatni Mezőkövesd belvárosába is, ahol a szabadéri attrakciók már látogathatók, a Mezőgazdasági Gépmúzeum és a Hadas városrész alkotóházai is várják a vendégeket.

Kapcsolódó cikkek