Váci Világi Vigalom – külföldi fellépőkkel

Forrás: MTI

 2015. június 25. 13:13

Több mint kilencven programmal várja a közönséget a Váci Világi Vigalom július 17–19. között. Az összművészeti fesztivál kínálatában színházi előadások, koncertek és kiállítások is szerepelnek.

A színvonalas programokon, amelyekkel minden korosztályt el akarnak érni, egyszerre mutatkoznak be az ország és a térség legkiválóbb művészei – mondta Vác polgármestere, Fördős Attila a fesztivált beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón. A fesztivál ingyenes rendezvényeinek a történelmi belváros és a Duna-part mellett a város legszebb épületei adnak otthont – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve, hogy az esemény megvalósításához az önkormányzat 25 millió forinttal járult hozzá.

Retzler Péter, a szervező Madách Imre Művelődési Központ (MMIK) igazgatója elmondta, hogy a négy színpadon zajló műsorok mellett hat templomi koncertet, 23 kísérő rendezvényt, valamint 21 állandó és időszaki kiállítást tekinthetnek meg a fesztivál látogatói.

 

A kulturális programsorozat kezdetét a Székesegyház óratornyában felhangzó reneszánsz és barokk fanfárok jelzik, ezt követi a nyitó hangverseny a Székesegyházban, illetve a térség hagyományőrző néptánccsoportjainak felvonulása a belvárosban, amelyet közös örömtánc követ a főtéren.

A háromnapos kulturális esemény fellépői között lesz mások mellett Deák Bill Gyula, a Tátrai Band, a Korál, a Hot Jazz Band és a Magna Cum Laude. Idén nemzetközivé válik a fesztivál: az Antwerpeni Ifjúsági Zenekaron kívül igazi kuriózum érkezik, a japán Bronze zenekar.