Vezetett erdei sétákkal és muzsikaszóval hív a Mátra

Forrás: MTI

 2019. június 22. 14:05

Szakvezetéses erdei sétákat, klasszikus és népzenei koncerteket is kínál a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok június 29. és július 7. között, a Mátra lábától a Kékestetőig kilenc erdei helyszínen.

A rendezvény fő célja, hogy a résztvevőket a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítsa, emellett az idei évben hangsúlyt kap az egészséges életmód, az egészségtudatosság, a testi-lelki egészség egyensúlya – mondta el Szabó Lajos erdőmérnök, főszervező a rendezvény programjait ismertető sajtótájékoztatón.

A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok helyszíne lesz Tar-Fenyvespuszta, Gyöngyöstarján-Fajzatpuszta, Abasár, Salgótarján-Eresztvény, Mátraverebély-Szentkút, Pásztó-Mátrakeresztes, Szurdokpüspöki, Gyöngyöspata és Kékestető.

A programok közt szakvezetéses erdei séták, klasszikus, dzsessz és népzenei koncertek, ismeretterjesztő előadások, kiállítások, gyermektáncház, táncszínházi produkció, borkóstoló és helyi termékek bemutatója is szerepel.

Az erdei koncerteken fellép mások mellett a Misztrál Együttes, az In Medias Brass Rézfúvós Quintet, a Duna Szimfonikus Zenekar, a Cimbaliband, Csík János és a Mezzo, valamint Fassang László és Szokolay Dongó Balázs, a Muzsikás és a Kaláka együttes.

Ízelítő a 2018-as Muzsikál az erdő programsorozatból

Fotó: muzsikalazerdo.hu

A főszervező felhívta a figyelmet arra is, hogy szeptemberben rendezik meg a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében elnevezésű sorozatot Gyula térségében, melynek keretében egy napra a Partiumba is ellátogatnak.