Itt nézheti a Turizmus Café szerdai adását!

Forrás: turizmus.com

 2021. április 27. 12:19

Április 28-án olyan izgalmas témákkal várjuk önöket, mint a munkaerő-piaci helyzet egy vidéki és egy budapesti étterem szemével, egy családi vállalkozás sikerei és kihívásai, s a poszt-Covid-rehabilitáció.

Frissítés:

Szerda reggel 9-től a Turizmus Café Facebook-eseményoldalán követheti a műsort.

MEGNÉZEM >>>

Talkshow-sorozatunk ötödik adásában kiemelt figyelmet kap a munkaerő-piaci helyzet, amelyet a szakma egybehangzóan az immár belátható közelségbe került újranyitás legnagyobb kihívásának tart. Hogyan segíti a turisztikai szolgáltatókat kiadónk abban, hogy gyorsan megtalálják az új munkatársaikat? – erről beszél majd Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. ügyvezetője.

Szintén a HR-helyzetről beszélgetünk egy budapesti és egy vidéki vendéglátóssal. Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, valamint Gianni Annoni, a Trattoria Pomo D’Oro étterem tulajdonosa mondják majd el, ők hogyan látják az újraindulást.

A műsorban vendégünk lesz még Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, akit a fürdők nyitási előkészületeiről, valamint a poszt-Covid-rehabilitációban rejlő lehetőségekről kérdezünk.

 

Amint az már beharangoztuk, a "hónap vendégei" pedig Lázár Vilmos és Lázár Zoltán lesznek, akik a lovassportok világából érkeztek a turizmus-vendéglátás területére. Ketten együtt 21-szeres fogathajtó-világbajnokok, egyúttal turisztikai vállalkozók is, az idén 20 éves Lázár Lovaspark társtulajdonosai. Hogyan és miért került mindkét testvér erre a pályára? Erről is mesélnek majd a fivérek a talkshow-ban Érczfalvi András műsorvezetőnek.

A műsort ezúttal is a Smarteq stúdiójából fogunk sugározni, amit nézőink több platformon, a Turizmus Café Facebook-oldalán, a Turizmus.com Facebook-oldalán, valamint Youtube csatornánkon is követhetnek április 28-án, szerda reggel 9 órakor.

Csatlakozzon Facebook-eseményünkhöz, hogy elsőként értesüljön a legfrissebb infókról!

Vendégeink egészségügyi biztonságáról a Tensi Medical gondoskodik.

Kávézzunk újra együtt a Turizmus Caféban!

A Turizmus Kft. csapata

 

 

 

Szijjártó Péter: Még nem is fontolgatjuk a határzár feloldását 2021.04.27. 21:48
A kormány még megfontolás szintjén sem gondolkodik a határzár feloldásán, vagy az utazásokra vonatkozó szabályok módosításán – mondta ma Szijjártó Péter az ATV-nek a svéd külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatón. A csatorna arról is érdeklődött, hogy a határzár feloldását a kormány egy bizonyos beoltottsági határhoz, vagy esetleg az uniós zöld vakcinaútlevél júniusra tervezett bevezetéséhez köti-e.
Szijjártó Péter leszögezte: az oltóanyag elérhetőségén biztosan nem múlik majd a négymilliomodik oltás beadása, továbbá azt is, hogy ennek elérése után újabb könnyítéseket tervez a kabinet. De a határzár lazítása vagy feloldása biztosan nincs ezek között. Úgy fogalmazott,
ez azt hiszem, hogy még egy kicsit odébb van, de reméljük, elérjük azt is.”
A miniszter szerint a környező országok oltási kampányaitól is függ, mikor lehet vége az utazási korlátozásoknak, vagy akár csak a beutazási karantén szabályok enyhítésének. Jelenleg ugyanis a védettség, vagy az, hogy valaki már megkapta a védettségi igazolást, egyelőre senkit sem mentesít határátlépésnél a karantén szabályok alól.