Nyugodt költözés? Lehetséges!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. február 02. 10:25

A költözés általában idegeskedéssel, aggódással és fáradtsággal jár. Új helyre költözni nagy változás, ami akár érzelmileg is megviselheti az embert.

A sikeres és sérülésmentes költözéshez viszont fontos, hogy nyugodtak maradjunk az egész nap folyamán. A Visszuk.hu profi költöztető cég szakemberei elárulták nekünk, mi mindenre kell odafigyelnünk.

 

Kezdjük el az előkészületeket minél hamarabb

Mint oly gyakran, a költözéskor is az idő a legnagyobb ellenség. A félelem, hogy vajon minden feladattal végzünk-e időben, ingerültséget válthat ki. Éppen ezért, ha listát írunk a költözéssel kapcsolatos teendőkről, majd azokat lépésről lépésre elvégezzük még jóval a meghatározott időpont előtt, biztosan nem lesz okunk az idegeskedésre. A tárgyaink becsomagolását sem érdemes sokáig halogatni.

Egy egész lakás vagy ház becsomagolása rendkívül idő- és energiaigényes feladat

Fotó: visszuk.hu

 

Tervezzük meg a kiadásokat

Az első gondolat a költöztetés kapcsán, hogy biztosan egy kisebb vagyonba fog kerülni. Azonban ez is, mint szinte minden, észszerűséggel és tudatos tervezéssel kézben tartható.

  • Célszerű költségvetést készíteni, hogy tisztán lássuk a kiadásokat és elkerüljük a túlköltekezést.
  • Érdemes kiválogatni azokat a tárgyainkat, amiket már nem használunk. Ez nem csak azért hasznos, mert nem viszünk felesleges dolgokat az új lakásba, de költségkímélő is.
  • A költöztetéshez célszerű újrahasznosított kartondobozokat használni. Bár nem kerülnek sokba, de 50-60 darabra is szükségünk lehet, így ezen is tudunk spórolni.

 

Segítséggel könnyebb

Egy egész lakás vagy ház becsomagolása rendkívül idő- és energiaigényes feladat. Sokkal jobban csökkenti tudjuk az ezzel járó idegeskedést, ha nem egyedül látunk neki, és segítséget hívunk magunk mellé. Lehetnek barátok vagy családtagok, de mindenképpen érdemes jóval a költözés tervezett időpontja előtt megkérni őket. Bizonyított tény, hogy a barátok közelsége csökkenti a stresszt, a költözés pedig biztosan jó hangulatban fog zajlani.

Dönthetünk viszont úgy is, hogy inkább profi költöztető csapatra bízzuk otthonunk átköltöztetését. Így nem kell aggódnunk, hisz a fárasztó cipekedés nem a mi vállunkat nyomja majd.

 

Fontos a pihenés

Bár költözéskor szinte mindenki minél hamarabb végezni szeretne a teendőkkel és csak túllenni az egészen, fontos, hogy elegendő időt szánjunk az alvásra is, és ne hajszoljuk túl magunkat a végtelenségig. A kialvatlan ember ingerültebb, figyelmetlenebb, ez pedig nagyobb eséllyel vezethet hibákhoz, esetleg sérülésekhez is.

Ugyanez érvényes az étkezésekre is. A költözéshez energiára van szükség, így oda kell figyelni, hogy a sok feladat ellenére is szakítsunk időt a nyugodt evésre.

A költözés tehát kivitelezhető szakszerű segítség nélkül is, de ha inkább megkímélnénk magunkat a fizikai és érzelmi megterheléstől, a Visszuk.hu tapasztalt szakemberei teljes körű szolgáltatást nyújtanak. Nem kell aggódnunk a cipekedés és a szállítás miatt, csak a gyönyörű, új otthonra koncentrálni.

(X)