A bértámogatások 98 százalékát már kifizették a kormányhivatalok

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. február 09. 18:13

A kormány mintegy százezer munkahelyet védett meg a vendéglátás, a turizmus, a szállodaipar, illetve a sport- és szabadidős létesítmények célzott támogatásával – közölte György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

György kiemelte, hogy a koronavírus-járvány miatt a fenti ágazatokban működő vállalkozások rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, ezért számukra bértámogatást dolgozott ki a kormány. A kormány a bértámogatási programot ismét meghosszabbította, a vállalkozások adminisztrációját egyszerűsítette, a kifizetéseket pedig – a szakmai szervezetek jelzése nyomán is – felgyorsította. Az új szabályozás eredményeként a megítélt támogatások 98 százalékát már kifizették a kormányhivatalok. A vállalkozások a megítélt 35,5 milliárd forintból 35 milliárdot már meg is kaptak, vagy a napokban megérkezik a számlájukra a pénz – mondta az államtitkár.

closed_123rf

15 ezer vállalkozásnál a dolgozók bérének felét négy hónapra átvállalja a kabinet

Fotó: 123rf.com

Mindez elmondása szerint 15 ezer vállalkozást érint, amelyeknél a dolgozók bérének felét 4 hónapra átvállalja a kabinet.