Fenntartható rendezvényekről tartott workshopot a Magyar Kongresszusi Iroda

Forrás: turizmus.com

 2022. október 27. 18:32

A nemzetközi konferenciák és üzleti rendezvények fenntarthatóvá alakításának fontos lépéseit tették meg külföldi szakemberek közreműködésével a szektor hazai képviselői a Hungarian & Budapest Convention Bureau által szervezett edukációs workshopon.

Az eseményen egy zöldebb és élhetőbb jövő egyik motorjaként nevesítették a turizmust és a nagy lábnyomot hagyó rendezvényiparágat. A Hungarian & Budapest Convention Bureau az adatok és a mérhetőség jelentőségét hangsúlyozva jelentette be a GDS-Index rangsorán idén először elindított desztinációs eredményeit, amelyeket a 2022 novemberében megrendezésre kerülő ICCA kongresszus kapcsán publikálnak majd hivatalosan.

A Global Destination Sustainability Movement nemzetközileg elismert vezetője, Guy Bigwood és kollégája, Bella Shahsuvaryan több mint száz desztinációval végzett munka során szerzett tapasztalatait hozta el Budapestre.

Guy Bigwood külföldi jó gyakorlatokat hozott Budapestre

Fotó: MKI

A találkozó kivételes lehetőséget teremtett a külföldi jó gyakorlatok megismerésére. A nemzetközi üzleti események piaci trendjeibe és a regeneratív turizmus koncepciójába történő bevezetést követően, közös műhelymunka során térképezték fel az aktuális tapasztalatokat, kihívásokat és lehetőségeket, azonosították a fókuszpontokat a fenntartható üzleti események megvalósítására, valamint egy gyakorlati példán keresztül modellezték, miként lehetne egy több ezer fős kongresszust fenntartható szempontok mentén megszervezni.

A résztvevők egy gyakorlati példán keresztül modellezték, miként lehetne egy több ezer fős kongresszust fenntartható szempontok mentén megszervezni.

Fotó: MKI

A Crowne Plaza-ban megrendezett eseményen magyar példákról is hallhattak a résztvevők. Szilágyi Artúr éghajlatvédelmi szakértő a WWF Magyarország Élőhely-rekonstrukciós programjának pilléreit ismertette, Nagy Julianna, az InnoTime Hungary ügyvezetője és Adriány Csenge projektmenedzser Veszprém Európa Kulturális Fővárosa és a környező desztinációk példája mentén beszélt a fenntartható turizmushoz szükséges előkészítő feladatokról, Karakasné Dr. Morvay Klára, az MSZÉSZ Zöld Szekciójának vezetője, a Zöld Szálloda pályázat zsűrielnöke pedig a Zöld Szálloda Díj kezdeményezés részleteit tárta a Convention Bureau partnerei elé.