Foci és turizmus kéz a kézben Hollandiában

Szerző: Veér Jenő

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 07. 14:22

Hollandiában repülőtér és sportegyesület döntött az együttműködésről a turizmus érdekében.

Amikor Mark Koevermans, aki a Feyenoord sportklub elnökeként büszke rotterdaminak vallja magát, először ült le tárgyalni a Rotterdam-Den Haag repülőtér igazgatójával, lron Louwersevel, arról akarta meggyőzni őt, hogy legyen a sportklub a reptér „reklámarca”, ahogy ez Barcelonában is megvalósult a „Barcával”.

A megjelenéstől komoly imázs-hatást vártak, de a tárgyalások később más területekre is kiterjedtek. Azt hogy a „Feye”, ha csak lehet, erről a reptérről utazik, és ide is várja a Rotterdamban játszó ellenfeleit, csak az első lépés volt. Mivel a csapatokon kívül számos szurkoló is utazik a meccsekre, így kézenfekvő volt, hogy azok utazásait a helyi tour operatorokkal közösen szervezzék.

Rotterdam The Hague Airport

Fotó: turizmus.com

Úgy tűnik, hogy az idei szezonban már jó néhány utat a sportklub-repülőtér-túraszervező hármas együttműködésével fognak megvalósítani. A repülőtéri kiszolgálás sok pluszt tud adni a csapatnak, a szurkolóknak, a turistáknak. Csoportos check-int, gyorsított biztonsági vizsgálatot, elsőbbségi beszállást, üléshelyek foglalását stb.

Maga az ötlet nem új. Több holland sportegyesület és reptér reklámjellegű együttműködése korábban is működött Hollandiában. Így az amszterdami Ajax és a fővárosi (amszterdami) schipholi repülőtér, az Eindhoven-PSV, az Eelde airport-FC Groningen stb. azonban ezek kapcsolata kimerül a kölcsönös reklámképek és szövegek megjelenítésével. Egyedül Rotterdam esetében terjedt ki a kooperáció az utaztatói (a szurkolók utaztatásának) iparágára is, biztosítva ezzel a sportszeretők komplex kiszolgálását.

Kapcsolódó cikkek