Jó úton járunk az UCI elnöke szerint

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 18. 20:07

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke, M. David Lappartient a Magyar Kerékpáros Szövetség meghívására szeptember 17-én Magyarországra látogatott.

A meghívás célja a kapcsolatok ápolása mellett az volt, hogy a nemzetközi és a magyar szövetség elnöke hosszabb tárgyalást tudjon folytatni egymással.

Az UCI elnökét a Hotel Momentsben a sajtó képviselői várták, majd egy szűkebb körű megbeszélés következett, melyen a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, főtitkára és a nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa mellett részt vett Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is.

Elnökök találkozója: Princzinger Péter és M. David Lappartient

Fotó: bringasport.hu

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöke, Princzinger Péter bemutatta a szervezet múltját, a jelenlegi helyzetet, majd ismertette a szövetség stratégiájában megfogalmazott jövőképet, a folyamatban lévő és a tervezett fejlesztési programokat.

Az UCI elnöke elmondása szerint örömmel tett eleget a meghívásnak. Elismeréssel nyilatkozott a sportág eddigi eredményeiről, és a nemzetközi szövetség támogatásáról biztosította az MKSZ-t számos konkrét ügyben rövid távon, valamint a szövetség hosszabb távú tervei vonatkozásában is – írja a bringasport.hu.

Az MTI tudósítása szerint M. David Lappartient kiemelte, hogy a 2020-as Giro d'Italia a figyelem középpontjába állítja a sportágat Magyarországon és növeli a jelentőségét, valamint ösztönzést ad a fiataloknak, hogy kerékpár-versenyzésre adják a fejüket.

"Amellett, hogy jó a sportágnak, a városnak és az országnak is kiváló, hiszen világszerte tv-nézők millióival ismerteti meg Európa egyik legszebb városát, Budapestet, és persze Magyarországot is" – fogalmazott.

"A Grande Partenza rendezése bizonyítja, hogy a magyar egy erős kerékpáros nemzet, amely előre akar lépni és erősödni a sportágban. Ezt támasztja alá az is, hogy a Tour de Hongrie-t is magasabb kategóriába kívánják léptetni a jövőben" – hangsúlyozta.

A megbeszélés kötetlenebb formában vacsora mellett folytatódott, ahol tiszteletét tette a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Vékássy Bálint, valamint a hazánkban szervezett két legnagyobb nemzetközi kerékpárverseny – a V4 sorozat és a Tour de Hongrie – szervezői.