Lezárult a Budapesti Corvinus Egyetem képzésfejlesztési projektje

Forrás: MTI

 2022. március 08. 12:03

Lezárult a Budapesti Corvinus Egyetem képzésfejlesztési projektje: a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztésekhez a felsőoktatási intézmény 306 millió forintos támogatást kapott.

Az egyetem közleménye szerint a program a székesfehérvári kampuszon a duális képzések fejlesztése mellett a gyakorlatorientált arculat kialakításához is hozzájárult. Számos programmal, rendezvénnyel, népszerűsítő versennyel és tájékoztató anyagok készítésével jelentősen növelték az egyetem duális partnereinek és hallgatóinak számát. Kialakultak a duális partnerekkel történő rendszeres kapcsolattartás formái, és ennek szervezeti keretei. Öt duális képzési formát is kidolgoztak és továbbfejlesztettek: a gazdálkodás és menedzsment, a pénzügy-számvitel és a turizmus-vendéglátás alapszakot, továbbá a logisztika és a sportközgazdász mesterszakot.

A projekt részeként több mint 100 új tananyag fejlesztése is megvalósult: jegyzetek, esettanulmányok, digitális tananyagok, illusztrációs videók készültek, amelyek a tanulási folyamatot gyakorlatiasabbá, gazdagabbá és élményszerűbbé tették.

A képzési projekt során digitális tananyagok is készültek

Fotó: 123rf.com

A duális tantárgyak kialakításába és tanításába a duális partnereket is bevonták, a mentorok és a hallgatók számára elektronikus tananyagokat fejlesztettek, és a duális képzésben való részvételük eredményesebbé és sikeresebbé tétele érdekében tréningeken vehettek részt a projekt szervezésében.

A lemorzsolódás csökkentése érdekében egyetemi mentori szolgáltatást is kaptak a duális képzések hallgatói. A program keretében megvalósulhatott a duális képzések minőségbiztosítása is.