Meghosszabbították a Virágos Magyarország nevezési határidejét

Forrás: turizmus.com

 2021. június 15. 14:27

A szervezőbizottság döntése értelmében két héttel meghosszabbodik a környezetszépítő verseny nevezési időszaka, így július 1-jéig jelentkezhetnek a közterületeiket megmérettetni kívánó önkormányzatok, és a Virágos balkonok, virágos keretek lakossági versenyben induló amatőr kertészek.

A Virágos Magyarország verseny szervezőbizottsága és a Magyar Turisztikai Ügynökség 2021 tavaszán 28. alkalommal hirdette meg az ország legnépszerűbb környezetszépítő versenyét, amelyre 2021. július 1-jéig lehet jelentkezni.

A szervezőbizottság döntését az indokolta, hogy a szakmai szervezetek és az érintett önkormányzatok visszajelzései alapján a kedvezőtlen tavaszi időjárás, illetve az újranyitással kapcsolatos teendők miatt hosszabb felkészülési időt igényelnek a pályázatok előkészítésére a települések – fogalmaz a Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye.

Idén a pályázók tematikus nevezésekkel is részt vehetnek a megmérettetésen

Fotó: viragosmagyarorszag.hu

Az idei versenykiírás számos újítást tartalmaz, amely könnyebbséget jelent a pályázni kívánó önkormányzatoknak. 2021-ben a 2000 fő alatti településeken a már megszokott versenyszabályok és bírálati szempontok alapján zajlik majd az értékelés, míg a kétezer lakosnál népesebb közösségek egy bemutatkozó anyag beküldésével online is nevezhetnek. A rendkívüli helyzetre való tekintettel idén a pályázók tematikus nevezésekkel is részt vehetnek a megmérettetésen – akkor is pályázhatnak, ha csak egy parkot, teret, iskolaudvart szeretnének bemutatni.

További újítás, hogy idén az erdélyi települések mellett már Kárpátaljától a Vajdaságig vagy a Felvidéktől Ausztriáig minden régióból nevezhetnek a határon túli magyarlakta települések is.

A tavalyi sikert követően a Magyar Turisztikai Ügynökség ismét meghirdette a Virágos balkonok, virágos előkertek versenyt. Ennek keretében amatőr kertészek egy rövid leírással együtt tölthetik fel fotóikat saját kertjeikről, balkonjaikról szintén július 1-jéig a palyazat.viragosmagyarorszag.hu weboldalon.

A nagyközönség számára meghirdetett verseny nyerteseiről nemcsak a neves kertészeti szakemberekből álló szakmai zsűri dönt majd, hanem idén is elindul a közönségszavazás a Virágos Magyarország Facebook-oldalán.