Orosz turistaáradat Törökországban

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 22. 18:37

Idén Törökország az orosz turisták kedvence, akik külföldön meglehetősen igényes fogyasztók, de nem szeretnek túl messzire utazni.

Idén az első félévben az egy évvel korábbihoz képest 50 százalékkal nőtt az orosz vendégek száma Törökországban, ahol az év egészében meghaladhatja a 6 milliót az orosz turisták száma. A foglalások alapján leginkább a Mediterrán térséget részesítik előnyben - írja a TravelWireNews.

A kulturális és turisztikai miniszter, Mehmet Ersoy új rekordra számít az idén az orosz turisták számában. A Moszkvában megrendezett Török Fesztivál tovább növelte a török történelem, a kultúra, a tengerpartok, a természet és a török konyha vonzerejét.

Orosz turisták Törökországban

Fotó: turizmus.com

A népszerű utazási iroda, a Coral Travel adatai szerint Antalya mellett Belek, Kemer és Side a leggyakrabban választott üdülőhely az orosz turisták körében. A moszkvai Yunus Emre Intézet menedzsere, Ferhat Tamkoç arról is beszélt, hogy egyre növekszik az oroszok érdeklődése a török kultúra iránt, egyre többen tanulnak törökül.

A török-orosz diplomáciai kapcsolatok  meglehetősen hektikusan alakultak az elmúlt években. A török katonaság vadászrepülőgépe 2015 novemberében lelőtt egy orosz vadászbombázót Szíria és Törökország határán, és az eset után Moszkva gyakorlatilag eltiltotta az orosz turistákat a török utazásoktól. Putyin idén tavasszal történt újraválasztása után azonban az orosz elnök első útja török partneréhez, Erdoganhoz vezetett, és helyreálltak a baráti kapcsolatok a két ország között.