Kisfilmeken mutatják be a külföldieknek a magyar Covid-szabályokat

Forrás: turizmus.com

 2021. július 10. 11:43

Tájékoztató filmeken mutatja be a Magyar Turisztikai Ügynökség a külföldi és belföldi utazók számára, hogy az 5,5 milliomodik védőoltás beadása után milyen járványügyi szabályok léptek életbe Magyarországon. A kisfilmek hamarosan tizenegy nyelven feliratozva is elérhetők lesznek.

Az 5,5 milliomodik védőoltás beadásával újabb enyhítések léptek életbe Magyarországon – megszűnt a kötelező maszkhasználat, védettségi igazolvány nélkül fogadhatnak vendégeket a szállodák, éttermek, turisztikai attrakciók. Ezzel szinte egy időben, július 1-jétől elérhetővé vált az uniós Covid-igazolvány, mellyel szabaddá vált az utazás Európában. A tájékozódás megkönnyítésére több nyelven elérhető kisfilmekben mutatja be a turizmust érintő legfontosabb információkat a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Az animációs filmek részletesen ismertetik az ötmillió-ötszázezredik védőoltás beadását követő enyhítéseket: milyen szabályok vannak érvényben a szálláshelyen, éttermekben, turisztikai attrakciók területén, illetve milyen feltételek vonatkoznak a rendezvényekre, általános maszkhasználatra vonatkozóan.

A külföldieknek szóló, angol nyelvű kisfilm kitér a Magyarországra történő beutazást érintő legfontosabb információkra, és az uniós digitális Covid-igazolvánnyal kapcsolatos szabályokra is.

 

A további kisfilmek itt és itt érhetők el.

A kampány célja, hogy segítse a belföldi és a hazánkba érkező külföldi utazókat magyarországi pihenésük megtervezésében – tudatta a turizmus-com-mal az MTÜ.

A turisztikai ágazatot érintő aktuális szabályozás részletesen megtalálható az mtu.gov.hu oldalon.

A kisfilmek hamarosan több nyelven feliratozva is elérhetők lesznek (német, lengyel, cseh, szlovák, szerb, szlovén, horvát, román, spanyol, olasz, francia), a Magyar Turisztikai Ügynökség YouTube-csatornáján.