17,7 milliárdos támogatással 14 Hunguest-szállodát újít fel az Opus

Forrás: turizmus.com

 2020. május 30. 20:10

A tőzsdei társaság az első negyedéves jelentésében kitér a turizmusra is, amely ágazat kiemelkedő helyet foglal el az Opus Csoport portfóliójában.

4,8 milliárdos üzemi eredményt ért el konszolidált szinten az Opus Global Nyrt. – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján idei első negyedéves IFRS szerinti jelentésében a tőzsdei társaság. Az üzemi nyereség mellett az EBITDA mutató 10,7 milliárd forintot ért el, több mint 21 milliárd forinttal jobb eredményt generálva a bázisévi 10 milliárdos veszteséggel szemben. A vállalatcsoport 2,7 milliárd forint adózott eredményt könyvelhetett el 2020 első negyedévében, ez több mint 19 milliárd forintos eredményjavulást jelent az elmúlt év azonos időszakával szemben – írta az Opus Global a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A jelentés kitér a koronavírus okozta válsághelyzetben az elmúlt néhány hónap tapasztalataira.

A világjárvány egyik legnagyobb vesztese a turizmus, amely ágazat kiemelkedő helyet foglal el az Opus Csoport egyik fő portfóliójaként. A Hunguest Hotels a drasztikus bevételkiesést azonban azonnali költségcsökkentési intézkedésekkel ellensúlyozta, illetve

bejelentette szállodafejlesztési koncepcióját is, amelynek stratégiai célja a szállodaépületek felújításán túl a kategóriaváltással járó magasabb színvonalú szolgáltatások nyújtása, és ezáltal az árbevétel növelése – áll a jelentésben.

A szállodalánc élt a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy Turizmusfejlesztési Programja keretében meghirdetett pályázati lehetőséggel is. A napokban elnyert 17,7 milliárd forint támogatási forrást 14 szálloda felújítására használja fel a Hunguest. Korábban megírtuk, hogy melyik 7 szállodával kezdik a felújítási programot.

A Grandhotel Galya egyike a 14 Hunguest-szállodának, amelyik megújul

Fotó:  Facebook / Hunguest Grandhotel Galya

A közlemény szerint az első negyedévben az építőipari szegmens jelentős megrendelésállománya mellett várakozáson felül teljesített a vállalatcsoport mezőgazdasági és élelmiszeripari divíziója is. A szegmens árbevételének legnagyobb növekedése a KALL Ingredients Kft.-nél keletkezett, a bázisidőszakhoz képest majd megkétszereződött a társaság nettó árbevétele.