65 ezres nézőszám a Magyar Nagydíjon

 2011. augusztus 01. 15:03

A Hungaroring Sport Zrt. tájékoztatása szerint a verseny napjára 65 ezren váltottak belépőt - tudta meg az ecoline.hu. Bár a végleges adatokat csak később teszik közzé, az Ecoline-t a versenyszervező Hungaroring Sport Zrt.-nél (HS) arról tájékoztatták, hogy előzetes becslések alapján mintegy 65 ezer fizető néző látogatott ki a vasárnapi Magyar Nagydíjra.

Mindez azt jelenti, hogy feltehetőleg - ahogy arra számítani lehetett - a tavalyinál valamivel kevesebb rajongó volt kint ezúttal a Hungaroringen. Az előző évi jubileumi 25. hazai versenyhétvége három napján összesen nagyjából 200 ezer belépő kelt el.
Gyulai Zsolt, a HS tavaly kinevezett vezérigazgatója az Ecoline-nak korábban elmondta: eredetileg ugyan 5 százalékos jegyárbevétel-növekedést céloztak meg 2011-re, azonban az már hónapokkal a verseny előtt látszott, hogy ezt nem sikerül teljesíteni. A cég első embere két hónappal a Magyar Nagydíj előtt úgy nyilatkozott, hogy 10 százalékkal maradhat el az eladott jegyek száma az előző évitől, ami azonban nemzetközi összehasonlításban nem számít rossz teljesítmények. A nyugat-európai versenyeken ugyanis ebben a szezonban jellemzően ötödével esett vissza az értékesítés, a Valenciában rendezett Európa Nagydíjon például 25 százalékos csökkenést tapasztaltak. Gyulai Zsolt akkor hozzátette: a HS számára a legnagyobb érvágást a 15 ezer lengyel szurkoló elmaradása jelenti, aki Robert Kubica miatt érkezett volna Magyarországra, mivel azonban a pilóta januári balesete óta nem versenyez, így honfitársai sem jöttek el a magyar futamra. (Ecoline)