A Kempinski a csendes hősöknek kér segítséget

Forrás: turizmus.com

 2020. április 28. 18:50

A Kempinski Hotel Corvinus 28 éve támogat két budapesti gyermekotthont, és most, a járvány idején is a csendes hősöknek, a nevelőknek igyekeznek segíteni.

A budapesti Kempinski „békeidőben” is rendszeresen küld tortákat a gyerekek születésnapjára, vagy grillezőt épített az egyik nevelőotthon udvarán, ahol meg is tanították a grillezés titkaira a nagyobb gyerekeket.

Ezekben a napokban viszont rendszeresen küldenek tartós élelmiszert két budapesti gyermekotthonba, a Bolyai utcába és a Breznó közbe.

A szálloda séfje és munkatársa grillezni tanította a gyerekeket, amikor még könnyű volt személyes kontaktust tartani

Fotó: Hotel Kempinski

"Magyarországon mintegy 23 ezer gyermek él gyermekvédelmi gondoskodásban … most az … intézményekben kijárási, valamint látogatási tilalmat rendeltek el, hiszen egy ilyen zárt közösség – amelyben a gyerekek egy jelentős része amúgy is különböző betegségekkel küzd – különösen veszélyeztetett. …

A digitális eszközök hiánya miatt ezek a gyerekek az oktatás területén is további hátrányba kerülnek, hiszen sok intézményben gyakran csak egy számítógép áll rendelkezésre, az emberi erőforrások szűkösek, a dolgozók túlterheltek és nem erre a feladatra lettek kiképezve.” – írta minapi közleményében a UNICEF.

A szálloda közleményében úgy fogalmaztak, hogy „miközben őszintén tisztelünk minden egészségügyi dolgozót önfeláldozó munkájáért, kérünk mindenkit, segítsen abban, hogy elismerjük és támogassuk az állami gyermekgondozásban dolgozó „csendes” hőseinket is.

Ha szeretne ebben részt venni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot az UNICEF-fel a jarvany@unicef.hu címen, vagy juttassa el egyszeri adományát online az ezen az oldalon keresztül.