A Liburnia-élmény: mediterrán hangulat és széles szálláskínálat a Kvarner-öbölben

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2022. április 07. 17:34

Első alkalommal mutatkozott be a hazai sajtó és az utazási irodák előtt a horvátországi Kvarner régió legnagyobb szállodalánca, a Liburnia Hotels & Villas. A prezentációt és a délutáni utazási irodai workshopot kiadónk leányvállalata, a PR in Hungary szervezte.

A térségben öt településén - Icici, Lovran, Medveja, Moscenicka Draga és  Opatija - több tucat különféle szálláshelyet üzemeltető vállalat kínálata az ötcsillagos hotelektől a kempingekig terjed, így minden igényt képesek kielégíteni. Amint azt Vedrana Baretic marketing menedzservezetőtől megtudtuk, egységeik mindegyike a 30 kilométer hosszú Opatija Rivierán található, amely csupán 5-6 órás autózás Budapestről. Magyarország a vállalat három legfontosabb küldőországa között szerepel, és a jövőben még hangsúlyosabb jelenlétet terveznek hazánkban.

Vedrana Baretic bemutatta a régió turisztikai vonzerőit

Fotó: Turizmus.com / Grósz Balázs

A szakember kiemelte, hogy a tengerpart fölé magasodó Ucka hegyvidék miatt kellemes mediterrán éghajlat alakult ki a térségben, nem véletlen, hogy a horvát tengerparton elsőként itt indult újára a turizmus egy évszázaddal ezelőtt. Opatija gyógyhelyként vált közismertté a Monarchia idejében. Ezen a tengerparti szakaszon egymást érik a hangulatos neoklasszikus és szecessziós épületek, itt találhatók az Adria legrégebben épült szállodái.

Verdana Maretic felhívta a figyelmet arra a 10 kilométer hosszú tengerparti promenádra (Riviera Promenade), amely Volosko településtől Lovranig húzódik, ennek középen helyezkedik el Opatija.

Aki egy szerelmes hétvégéhez keres helyszínt, annak is javasolják Opatiját, amelyet több nemzetközi médium, köztük a Forbes magazin világ legromantikusabb helyei között tart számon.

Szóba került a térség gasztronómiája is, amelyet halak és a tenger gyümölcsei mellett a kiváló borok és hegyi sajtok jellemeznek. A környék nem csupán a napfürdőzés szerelmeseit várja: az aktív turizmus kedvelői – túrázók, kerékpárosok, vitorlázók - is hódolhatnak itt szenvedélyüknek. Igazán speciális helyi program a szarvasgomba-vadászat, amelyre bárki befizethet. Két jellegzetes helyi terméknek külön fesztiválja van, tavasszal a spárgát, ősszel a szelíd gesztenyét ünneplik Lovranban.

A szállodavállalat értékesítési munkatársa, Nino Sergo a Liburnia Hotels and Villas portfolióját mutatta be. Mint elmondta, hozzájuk tartozik a térség legrégebbi szállodája, a Kristály terméről híres Hotel Kvarner, továbbá a Hotel Imperial. A Hotel Palace Bellevue-vel kiegészülve ez a három hotel alkotja a Liburnia Heritage Collection almárkáját.

Elhangzott, hogy a vállalat egységeiben a tipikus „Liburnia-élmény" az élet élvezetét jelenti, ennek jegyében a lánc egységeiben a magas színvonalú gasztronómiai kínálat mellett nagy hangsúlyt helyeznek a wellnessre és a különféle szépségápolási programokra.Az említett szállodákban tengervizes medencék és kiváló kávézók is a vendégek kényelmét szolgálják. Speciális medical wellness programokat is kínálnak a Thalassoterapia Opatijával együttműködve.

Nino Sergo szerint az idei évben a forgalmuk meghaladhatja a 2019-es csúcsév adatát is

Fotó: Turizmus.com / Grósz Balázs

A vállalathoz egyébként 17 darab 3-, 4- és ötcsillagos hotel, 2 villa, 2 apartmanház és 2 kemping tartozik a régióban. A kínálatból a szakember kiemelte a vállalat „koronaékszerét", a 243 szobás Hotel Ambassadort, amelynek minden egyes szobája erkélyes.

Aki igazán szeretné átélni az egykori századelő hangulatát, annak érdemes megszállni a két hangulatos villa egyikében, a szomszédos hotel minden szolgáltatását ők is igénybe vehetik.

Nino -tól azt is megtudtuk, hogy az idei szezon - a 2019-es rekordot is megdöntheti az eddigi foglalások alapján.