A MUISZ nyílt levele Ikanov Gábor ügyvédnek

Forrás: turizmus.com

 2015. december 13. 13:39

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége nyílt levelet tett közzé, melyet Ikanov Gábor december 2-i televíziós nyilatkozatára reagálva fogalmazta meg. A levelet az alábbiakban teljes terjedelmében tesszük közzé.

„Tisztelt Ügyvéd Úr!


Az egyik kereskedelmi tv csatorna 2015. december 2-i, reggeli adásában Ön azt az általánosító és dehonesztáló kijelentést tette, hogy "Nem teheti meg egyetlen magyarországi utazási iroda sem, hogy szervez külföldi utazásokat, ő bezsebeli a hasznot és gyakorlatilag akár vágóhídra is küldheti az utasait”.

Kijelentése a teljes utazási irodai szakma jó hírnevének megsértése, mivel azt sugallja, hogy az utazási irodák számára mellékes körülmény utasaik vagyoni és személyes biztonsága.

Kijelentését visszautasítjuk és felszólítjuk arra, hogy a jövőben tartózkodjék hasonló megnyilvánulástól!

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége határozottan kiáll amellett, hogy tagjai számára az utasok biztonsága elsődleges szempont! Úti céljaink meghatározásában, programjaink szervezésében, partnereink kiválasztásában is szem előtt tartjuk, hogy a legfontosabb, hogy az utas épségben és elégedetten térjen haza az általunk szervezett utazásról.

Bár sajnálatos balesetek előfordulhatnak, tagjaink minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a bajba került utasok megfelelő segítséghez jussanak. Információnk szerint ez nem volt másképp a Best Reisen esetében sem.

A fentiekre tekintettel nyomatékosan felszólítjuk, hogy a jövőben tartózkodjék leegyszerűsítő, az utasaikért dolgozó irodák jó hírnevét és megbecsültségét sértő kijelentésektől, ellenkező esetben a MUISZ, mint a magyar utazási irodák érdekérvényesítő szervezete a szükséges jogi lépéseket megteszi.


Budapest, 2015. december 11.


Tisztelettel: 

a Magyar Utazási Irodák Szövetsége nevében

Dr.Erdei Bálint           Drégely Ágnes        Molnár Judit        Dr.Simon András
elnök                            alelnök                     alelnök                 alelnök”