A szállodák újranyitását segítő ingyenes kiadvány készült

Forrás: turizmus.com

 2021. március 05. 08:31

A szállodai értékesítés és marketing elvei című, gyakorlati tanácsokat összefoglaló kiadványt készített a Szallas.hu, az Everguest, a Morgens és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak a szálláshelyek túléléséhez és sikeres újraindulásához.

A szerzők szerint a koronavírus-járvány következményeként kialakult rendkívüli helyzet és a kényszerpihenő alkalmat ad arra, hogy mindenki visszatérjen az alapokhoz, újragondolja, feltérképezze a vállalkozása alapköveit, értékeit. Lehetőség ez az időszak arra, hogy új technológiai lehetőségeket próbáljanak ki, melyekkel gyorsabban és sikeresebben tudnak újraindulni a járvány utáni időszakban – fogalmaztak közös közleményükben.

A kiadvány borítója

Fotó: Szallas.hu

„Ehhez a munkához állítottuk össze segítségül szakmai javaslatainkat, és bízunk benne, hogy mindenki talál benne néhány gondolatébresztő információt, amivel saját szálláshelyének értékesítési és marketing tevékenységét tovább tudja fejleszteni" – mondta Papp István, a Szallas.hu termékmenedzsere.

A szakma számára készített, hasznos információkkal és ötletekkel teli, ingyenes füzet szerzői Papp István, a Szallas.hu termékmenedzsere, Gyenes Ákos, az Everguest alapítója és a Revenue Üzletág igazgatója, valamint Katona Zoltán, a Morgens ügyvezetője.

Olyan általános irányelvekre hívják fel a figyelmet, mint a termék egyedisége és a versenyelőny hangsúlyozása, vagy például a reputáció és review menedzsment.

„A vendégvélemények folyamatos nyomon követése hatékony eszköze szolgáltatásaink fejlesztésének és a minőség hosszú távú fenntartásának– avatott a részletekbe Papp István. – A magasabb vendégelégedettségi mutató ráadásul a magasabb átlagár elérését segíti, a vendég ugyanis magasabb értékelés esetén magasabb minőséget feltételez."

Az elkészült szakmai irányelvek a jelenlegi járványhelyzet miatti rendhagyó körülményekre vonatkozóan speciális tanácsokat is megfogalmaznak az általánosabbak mellett. „A járvány hatására extrém kilengésre hajlamos kereslet időszakában a versenytársak árfigyelése még gyakoribb és fontosabb feladat" – mutatott rá egy ilyen példára a szakember.

Kitérnek az utalványok előnyeire is. A szerzők szerint az utalványos értékesítés azonnali bevételszerzési, így egyben cashflow növelő lehetőség, mert a vendégek az utazás dátumától függetlenül előre kifizetik foglalásaikat. Az utalványokkal a kevésbé frekventált, kihasználatlan időszakok is megtölthetők vendégéjszakával. A beérkező forgalmat célzottan irányíthatják a szállásadók a telített időszakok kizárásával, felárazásával.

A 13 oldalas füzet INNEN tölthető le.