A turisztikai szakma előtt is bemutatkozott a KAMRAPOLC

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. február 05. 15:40

Mind a Torkos Csütörtök, mind a KAMRAPOLC tükrözi az újfajta országpromóciót, amelyben a turisztikai attrakciók és a magyar gasztronómia remekei egymást kiegészítve jelennek meg.

A 23. Turisztikai Díjátadó Gálán és Évadnyitó Fogadáson bemutatkozó cégek és termékek között a Magyar Turizmus Zrt. új kezdeményezésére, a KAMRAPOLC programra is felhívták a turisztikai szakma figyelmét. Az eseményre a Budapesti Kongresszusi Központban február 1-jén került sor.

 

A Magyar Turizmus Zrt. megújuló agrármarketing tevékenységében a külföldi és belföldi fogyasztásélénkítés új eszköze a Közösségi Agrármarketing Reform Alapprogram, azaz a KAMRA lesz. Ennek célja, hogy a fogyasztók megismerhessék a minőségi magyar termékeket, továbbá az élelmiszeripari hungarikumokon keresztül a világ minden pontjára elvigyük Magyarország jó hírét. A megvalósításban a piaci és civil szereplők aktív részvételére számít a Magyar Turizmus Zrt.

A KAMRA több projektből álló hosszú távú és átfogó reformprogram. Első eleme, hogy összekapcsolja a turisztikai szolgáltatókat és hazai élelmiszer-feldolgozó vállalkozásokat.

A KAMRA programon belül a nagyvárosok úgynevezett KAMRAPOLCAIT elsősorban hungarikumokkal töltjük meg. A vidéki KAMRAPOLCOKON a helyi agrár- és kézműves termékeket gyűjtjük össze.

A megújuló országpromócióban a jó minőségű magyar termék, a turisztikai attrakció, a gasztronómia és a bor egymást kiegészítve jelenik meg. Idén már a Torkos Csütörtök akció koordinálása is az agrár és turisztikai terület együttműködésének jegyében valósul meg. A jubileumi gasztronómiai akcióra idén február 19-én kerül sor.

Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozott éttermek azt vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak vendégeiknek.

Az éttermek regisztrációja január 23-án indult a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon, a torkoskodni kívánó vendégek pedig ugyanitt böngészhetnek a résztvevő vendéglátóhelyek kínálatában.

Eddig már 440 étterem jelezte részvételi szándékát. A regisztráció egészen február 15-ig zajlik, a csatlakozó vendéglátóhelyek listája naponta frissül.