A Velencei-tó gasztrokínálatában is megjelent a deli

Forrás: turizmus.com

 2021. június 16. 12:58

Miközben megszoktuk, hogy a Balaton körül sorra nyitnak a jobbnál jobb gasztrohelyek, a főváros közeli Velencei-tó kínálata még mindig sok kívánnivalót hagy maga után. Azért már itt is vannak hiánypótló kezdeményezések, ilyen a május végén nyílt minőségi delikátesz üzlet és bisztró, a Groenk Deli.

A családi vállalkozás egyik tulajdonosa, Juhász Emese szerint az ország második számú nyaralótavának kínálata valószínűleg Budapest közelsége miatt rekedt meg a 90-es évek szintjén. Bár vannak szuper helyek és kezdeményezések, összességében a minőségi élelmiszerek és a minőségi éttermek kínálata messze elmarad attól, amire tapasztalatai szerint a kereslet már megvan. Egyre több olyan látogató jön a tóhoz, akik már többet szeretnének egy olajos lángosnál – mondta.

Delikátesz és bisztró egyszerre Velencén

Fotó: Groenk Deli

A velencei vasútállomás és a tó közötti parkos részen, a bicikliúttól száz méterre találták meg az ingatlant, amely lehetőséget kínált arra, hogy az üzletet egy melegkonyhás bisztróval is kiegészítsék.

Így lett ez egy komplex kis deli, amely Nyugat-Európában és Amerikában nagyon népszerű műfaj. A deli tulajdonképpen egy olyan laza hangulatú, fesztelen vendéglátóhely, ahol mindenféle finomságokat árulnak, és azokból helyben ételeket is készítenek.

Minden ételt azokból az alapanyagokból készítenek, amelyek az üzletben is fellelhetők

Fotó: Groenk Deli

A Groenk Deliben izgalmas előételeket, falatokat kínálnak, burgereket száz százalék marhahúsból, vagány salátákat és olyan klasszikus ételeket, mint a rántott csirke, a mangalicatarja vagy nyáron a töltött paprika. Mindent házilag készítenek, azokból az alapanyagokból, amelyeket az üzletben is megtalálnak a vendégek, azaz szabadtartású tanyasi csirkéből, Charolais marhából vagy megyaszói mangalicából.

Az egész évben nyitva tartó delikátüzlet kínálata főleg friss élelmiszerekből áll, igyekeznek olyan termékeket összeválogatni, amelyek a kategóriájukban valóban magas minőséget képviselnek, felkarolva a helyi termelők minőségi kezdeményezéseit is.

Az egész évben nyitva tartó delikátbolt kínálata főleg friss élelmiszerekből áll

Fotó: Groenk Deli

Olasz, spanyol és magyar sonkák, szalámik, kolbászok, Charolais marhahús, mangalicahús, francia, olasz, spanyol, svájci és magyar sajtok, kovászos kenyerek, GMO-mentes tejtermékek, természetes gyümölcs- és borecetek, mustárok, ketchupok, tormák és mindenféle olyan ínyencség kapható náluk, ami egy sima szupermarket kínálatában nem szerepel.