Áprilisban indul Tunéziában a Saharun

Forrás: turizmus.com

 2016. február 17. 17:24

Samia Ilhem Ammar, Tunézia új nagykövetasszonya és Leith Ben Zakour, Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatalának magyarországi képviselője is részt vett a Saharun idei futamának beharangozó sajtótájékoztatóján február 17-én, a Lurdy Házban.

A frissen beiktatott nagykövet első sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: kiemelten fontosnak tartja a két ország kapcsolatának szorosabbá fűzését, örömét fejezte ki amiatt, hogy az idén ötödik alkalommal megrendezett rally-t ilyen nagy érdeklődés övezi. Véleménye szerint szimbolikus jelentőséggel bír, hogy a versenysorozat 2017—ben új alkotóelemek beépülésével folytatódhasson, hiszen a sport és a turizmus nagymértékben hozzájárul a béke megerősítéséhez.

 

Leith Ben Zakour hangsúlyozta, hogy a szervezők és a hivatal közötti kommunikációs és média együttműködés az idei évben tovább bővült, ennek keretében a verseny szervezői januárban kilátogattak Tunéziába, és bejárták a helyszíneket.

Polgár András, a Saharun túra és navigációs verseny szervezője  azt emelte ki, hogy Tunézia kormánya teljes mellszélességgel a rendezvény mellé állt, kint tartózkodásuk alatt több biztonsági felajánlást kaptak, igény esetén Tuniszban rendőri felvezetést, kiemelt rendőri védelmet igényelhetnek, illetve helikopteres támogatást az útvonal védelmére, vagy baleset esetére. Látogatásuk alatt magasfokú rendőri jelenlétet és a turisztikai zónák erős védelmét érzékelték, ami nagy biztonságérzetet ad nekik és az indulóknak is.

A verseny és kaland kategóriában induló résztvevők április 7-én indulnak Budapestről, összesen 4800 kilométert megtéve, 13 nap alatt érnek el Monastirba. Programjuk több turisztikai látványosságot és 2-3 Dakar útvonala érint, és számos wellness lehetőséget is biztosít oázisok kiépített és kevésbé kiépített termálfürdőiben. A nevezéseket a www.saharun.org oldalon március 15-ig várják a kalandra, melynek egyes kategóriáiban összesen 30 autó indulhat.