Átadták a Best of Budapest & Hungary idei díjait

Forrás: turizmus.com

 2021. április 23. 09:44

A két idei díj azt üzeni, hogy a szakma csakis összefogással, egymás segítésével és gyors reakciókkal tudja túlélni a reménytelennek látszó időszakokat.

A Best of Budapest & Hungary minősítési rendszer 1993 óta díjazza évről évre a legjobb szállodásokat és éttermeseket, a kiemelkedő teljesítményt nyújtó gasztrovállalkozókat, pékeket, cukrászokat és borászokat, sőt, 2019 óta a legjobb sommelier-ket is.

Bár a szokásos kategóriákban idén nem tudtak díjakat osztani, a díj alapítója a pandémia idején is szerette volna felhívni a figyelmet az értékteremtő szakmai munkára. Így idén két rendkívüli teljesítményt jutalmaztak a díjjal.

Aki az elmúlt egy évben talpon akart maradni, annak rátermett vállalkozónak kellett lennie, és meglátnia a lehetőséget azokban az átmeneti megoldásokban is, amelyek a túlélés zálogát jelentik. Hegyi Attila, a Pasztell Étterem és az Albatros Partyservice tulajdonosa Gastro Entrepeneur kategóriában vehette át a Best of Budapest & Hungary díját. Hegyi Attila catering vállalkozását különösen rosszul érintette a rendezvények megszűnése. Ő azonban szinte azonnal tudott reagálni egy házhozszállítással foglalkozó üzletág felépítésével, miközben jótékonysági akciókat is szerveztek. Hegyi Attila szerint a legfontosabb szempont a munkavállalók megtartása volt, ami sikerült is nekik.

Hegyi Attila (Pasztell Étterem, Albatros Partyservice) a díjjal

Fotó: Best of Budapest & Hungary

Mindemellett egymás és a rászorulók támogatásával tehetett a legtöbbet a szakma azért, hogy motivációt találjon a túlélésre, és ott segítsen, ahol a legnagyobb szükség van rá. A HotelHero elnevezésű országos kezdeményezés „Hősöket keresünk, hősöknek segítünk!” mottóval, a szállodai szakma összefogásával különböző alapítványokat és szervezeteket támogat jótékonysági akciókkal, takarítással, ruhagyűjtésekkel, főzésekkel. Az elmúlt időszakban többek közt az Accor Pannónia Hotels Zrt. szállodalánc, a Meininger Budapest Great Hall, a Budapest Marriott Hotel vagy épp a Kempinski Hotel Corvinus Budapest is segítő kezet nyújtott a rászorulóknak – az akcióhoz országos szinten számos szálloda csatlakozott. A Best of Budapest & Hungary díját Helping Hands kategóriában – amely kategóriában most először díjaztak – olyan kezdeményezésnek szerettek volna díjat adni, amely a lehető legtöbb embert szólítja meg a szakmában egy jó cél érdekében.

A HotelHero képviseletében Anek Dóra, a Mamaison Hotels & Residences értékesítési igazgatója elmondta, alig egy éve indult a kezdeményezés, így a Best of Budapest & Hungary díja különösen nagy elismerés számukra.

A Best of Budapest & Hungary díjait április 22-én adta át a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben Freed Peter, a Best of Budapest & Hungary alapítója és tulajdonosa.

A HotelHero képviseletében Zsiros-Varga Kitti (Zeina Hotels), Anek Dóra (Mamaison Hotels & Residences), Dudás Ildikó (Kempinski Hotel Corvinus Budapest), középen Freed Peter (Best of Budapest & Hungary), a kép bal szélén Bassler Eszter Kinga (Best of Budapest & Hungary)

Fotó: Best of Budapest & Hungary