Balatonföldvár kikötőjében megnyílt a Balaton Klub

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 05. 17:08

A legendás épület, mely az 1900-as évek pezsgő, társasági színtere volt, ma már műemlék, benne színvonalas vendéglátó komplexum működik szezonon kívül is.

A klub anno nem a nagyközönség számára készült, hanem egy 6-800 tagot számláló zárt egyesület tagjainak, és a balatoni pezsgő élet központja volt 9 szobából álló kis szállóval, amelyet szintén csak a klub tagjai vehettek igénybe – írja a jelenlegi épületet üzemeltető Balaton Klub Kft.

Az elit klub évszázados története során először vitorlásklubként működött, majd a 30-as években kaszinóként. Érdekesség, hogy a budapesti Gellért tértől hidroplánok szállították ide a kaszinó tagjait.

Balatonföldvár régi-új színfoltja, a többéves felújítás után megnyílt Balaton Klub

Fotó: Balaton Klub Balatonföldvár

A II. világháborút követően, az államosítás után gyárüdülőként funkcionált. 1995-ben önkormányzati tulajdon lett, majd értékesítették, jelenleg magántulajdonban van.

Az épület régi pompáját – átfogó, többéves felújítás után – idén nyáron nyerte vissza, s a munkálatok során maximálisan figyelembe vették a műemléki elvárásokat, az egykori épület értékeinek megőrzését.

Balatonföldvár legendás épületét a nagyközönség nemcsak kívülről csodálhatja meg, a Balaton Klub színvonalas vendéglátó komplexumként üzemel: reggelizőt, 100 fő befogadására alkalmas önkiszolgáló éttermet, kávézót, biciklis büfét, fagylaltozót, nyilvános illemhelyet egyaránt találunk benne.

Kilátás a Klubból a földvári kikötőre

Fotó: Balaton Klub Balatonföldvár

Az üzemeltető Balaton Klub Kft.-től az is megtudtuk, hogy az egység szezonon kívül is üzemelni fog, továbbá ősztől ételkiszállítás funkcióval bővül szolgáltatásuk a környékbeli településekre.

Jövőre pedig további vendéglátó egységekkel és egy 100 fős rendezvényteremmel fognak bővülni.

A szomszédságban található melléképület felújítását követően, 2022-ben szolgáltatóházak lesznek kialakítva: vitorlásbolt, bazár, ajándékbolt, újságos valamint gyermekmegőrző létesül. Az emeleti részre pedig apartmanokat terveztek.