Bokrétaünnep a Kolpingban: most a tetőre, később a falra másznak

Forrás: turizmus.com

 2020. október 28. 14:30

Baldauf Csaba néha felmászik a háztetőre. Nem egy fura kihívásnak hódol az amúgy tériszonyos szállodaigazgató, sokkal inkább hagyománytisztelet viszi a magasba. Régen is megünnepelték, ha egy építkezés a legmagasabb pontjára ért.

A bokrétaünnep hagyományait tartva, a Kolping Hotel területén zajló Bobo Fun Park mérföldkövét ünnepelték kedden a szálloda munkatársaival és a kivitelezésben részt vevő cégek dolgozóival – tájékoztatta szerkesztőségünket Kolping Hotel.

A tetőn már lobog a bokréta, amit szálloda munkatársai készítettek, és Baldauf Csaba igazgató Kónya Zoltán generálkivitelezővel közösen tűzte ki.

Az igazgató a sokadik építkezést vezényli le a 25 éves jubileumára készülő szállodában. Beszédében megemlítette, hogy legutóbb 8 éve kellett magasra másznia, amikor az egyik szállásépület felújításakor új tetőt kapott az épület.

Elérte legmagasabb pontját a Kolping Hotel területén létesülő Bobo Fun Park

Fotó: Kolping Hotel

Baldauf Csaba megköszönte az eddigi munkát a helyszínen összegyűlt szakember gárdának. Külön kitért rá, hogy a kormány és a szálloda tulajdonosainak támogató hozzáállása nélkül, a mai nehéz gazdasági helyzetben nem lenne lehetőség a közös ünneplésre.  Az építkezés a tervezett ütemben halad, és mindenki a legjobb tudása szerint dolgozik azon, hogy létrejöjjön egy egyedülálló turisztikai attrakció az alsópáhoki domboldalon.

Az 5000 négyzetméteres épületben többek között 8-10 méter magas beltéri mászófalak, csúszdapályák, lézerlabirintus, trambulinmező és sok más élményelem is megtalálható lesz jövőre.

A több mint 2 milliárd forintos beruházás a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program 950 millió forintos támogatásával valósul meg 2021 nyarára.