Budapest szépségéből merít ihletet az egyéves Eurostars Ambassador

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2023. március 16. 14:19

A 92 szobás szálloda pontosan egy éve, 2022 márciusában nyitotta meg kapuit Budapest belvárosában, az Eurostars spanyol lánc egyik új egységeként. Fontos törekvésük, hogy a vendég helyi lakosnak érezhesse magát a négycsillagos szállodában.

A modern és újonnan emelt szálloda külső szépségét az eredeti és műemlékvédelem alatt álló főhomlokzat adja, az eredeti épületet a Gresham-palota tervezője, Quittner Zsigmond tervei alapján 1885-ben emelték.

A szálloda patinás főhomlokzata

Fotó: Eurostars Ambassador

A szálloda belső kialakítását Budapest városa ihlette: a Duna, a fővárosi hidak és szobrok. A szobákat és a folyosókat jellegzetes budapesti nevezetességeket ábrázoló festmények díszítik, a Szabadság híd és annak jellegzetes zöldje domináns színként köszön vissza a belsőépítészetben.

A szálloda 92 lakóegysége 4 kategóriába tartozik, a sztenderd szobák mellett nagyobb kényelmet kínáló deluxe, illetve prémium szobák valamint Ambassador lakosztályok is válaszhatók.

Az Ambassador étterem kínálatában elkötelezett a nemzetközi konyha iránt, étlapjukon grillezett lazac és rib eye éppúgy szerepel, mint az egyszerűbb, de ízletes fogások. Borkínálatuk is kiemelkedő. A hét minden napján nyitva tartó egység gasztronómiája a modern, mediterrán hangulatú teraszon is élvezhető, a belvárosi elhelyezkedés ellenére csendes és zöld miliőben.

Duna-parti motívumok díszítik a szálloda szobáit

Fotó: Eurostars Ambassador

Az Eötvös utcában lévő, központi elhelyezkedésű szálloda saját parkolójában 50 férőhellyel rendelkezik.

„Elhelyezkedésünkből adódóan leggyakoribb vendégkörünk az üzleti vendégek, bár hétvégén a vendégeink profilja magasabb vásárlóerővel bír és inkább a kulturális turizmusra koncentrál" – tudtuk meg Szögi Péter szállodaigazgatótól.

A magyar fővárosban immár öt egységgel rendelkező spanyol lánc tavaly egy másik hotelt is nyitott Budapesten: az Aurea Ana Palace Hotel az ötcsillagos szállodák mezőnyét erősíti.

Elérhetőségük: info@eurostarsambassador.com