Budapesti gasztrokalauz nem csak ínyenceknek

Forrás: turizmus.com

 2017. december 02. 11:34

Idén már 300 címmel jelentkezik a Top 10 Budapest gasztrokalauz, melyet a Magyar Konyha magazin karácsonyi számának mellékleteként kap kézhez az olvasó.
A kiadványba 30 X Top 10 helyet válogattak be, s ezekből 130 új felfedezés.  Ebből is látszik, hogy egy esztendő alatt mekkorát változott a budapesti gasztrovilág. A tavalyi kalauzban szereplő helyek közül megszűnt, vagy jelentőségét veszítette mintegy száz cím, közben megszületett több mint száz újabb.

A gazdag válogatásból jól látszik, hogy számtalan változatban éli reneszánszát a magyar konyha: látványosan fejlődik a bisztró-, és bárkultúra, s a kézműves pékségek, cukrászdák, borbárok száma is megszaporodott.

A tesztelőcsapat három hónapon át látogatta Budapest gasztrobárjait, gourmet éttermeit, kifőzdéit, reggelizőhelyeit, újhullámos kávézóit, kézműves sörözőit, mentes és vegán ételeket kínáló helyeit, hogy végül top tízes listákon összesítse kategóriánként a tíz legkiemelkedőbbet. Új kategóriák is megjelennek, húsimádóknak, halimádóknak és a hamburger kedvelőinek.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek