Delta Air Lines kontra OTA-k

Forrás: turizmus.com

 2015. június 17. 11:54

Több légitársaság, élükön a Delta Air Lines-szal háborút hirdetett a viteldíjak összehasonlíthatóságát lehetővé tévő online utazási irodák ellen.

A Yale School of Management és a Charles River Associates tanácsadó cég munkatársai által a Travel Technology Association számára készített tanulmány azt is megállapítja, hogy a légi viteldíjak átláthatósága alacsonyabb árakat eredményez.

 

Az online utazási irodák (OTA-k) megjelenésével lehetővé vált az utasok számára, hogy egy kattintással összehasonlítsák az adott légi útvonalra vonatkozó árakat, ami nyilván nem tetszik a légitársaságoknak – világít rá a tanulmány.

Az összehasonlító táblázatok használatát az amerikai piacon az is ösztönzi, hogy az ottani légi utasforgalom 80 százalékát bonyolító négy légitársaság szolgáltatásai között nincsenek lényeges különbségek, ezért az utasok főleg az ár alapján döntenek.

A jelenség ellen fellépő légitársaságok között a Delta Air Lines tűnik a legagresszívebbnek. A fuvarozó egyre több online utazási iroda számára blokkolja a hozzáférést adatbázisához, amivel több metakereső számára is lehetetlenné teszi az adatokhoz való hozzáférést.

A tanulmány szerint több mint egy tucat másik légitársaság készülhet hasonló lépésekre. A menetrendi és az árakra vonatkozó információk korlátozása a szerzők szerint évi 6 milliárd USD-t is kivehet az utasok zsebéből.

(Forrás: www.msn.com)