Elhalasztják az MSZÉSZ tisztújító közgyűlését

Forrás: turizmus.com

 2020. november 11. 15:15

A szerdától életbe lépett korlátozó intézkedések és a járványügyi helyzet miatt a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a 2020. november 19-ére összehívott közgyűlését nem tudja megtartani.

A szövetség ügyvezető elnöksége egyhangúlag megszavazta a közgyűlés elhalasztását. Amint javul a járványügyi helyzet, a közgyűlést 30 nappal előre meghirdeti az MSZÉSZ. Erre várhatóan 2021 első negyedévében kerül sor – tájékoztatta szerkesztőségünket az érdekképviseleti szervezet.

A jövő évre halasztott rendezvény helyszíne változatlan marad (Budapest Kongresszusi Központ/Novotel Budapest City), ezért a befizetett szállás-, illetve részvételi díjakat az új időpontban megszervezett közgyűlésre beszámítja a szálloda.

Mint arról korábban beszámoltunk az őszi közgyűlés egyben tisztújító is lenne, a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályozás azonban lehetővé teszi, hogy a jelenlegi tisztségviselők megbízatása legfeljebb a veszélyhelyzet megszűnését követő 90. napig fennmaradjon. Ez azt jelenti, hogy mandátumának december 31-i lejárata után is – a posztra egyébként újból nem pályázó –  Flesch Tamás tölti be az elnöki tisztséget a következő közgyűlés összehívásáig.

Az elnökségért induló két jelölttel, Deák Imrével és Nagy-Szász Istvánnal készült párhuzamos interjúnkat itt olvashatja el.

(Borítókép: hah.hu)