Előkészületben az Osztrák Utazási Szövetség első magyarországi kongresszusa

Forrás: turizmus.com

 2015. április 30. 16:55

2015. október 23-26. között Debrecen városa látja vendégül az ÖRV, az osztrák piac 80 százalékát lefedő Osztrák Utazási Szövetség első magyarországi kongresszusát.

Zajlik az MT Zrt. külképviseletének szakmai roadshow-ja is: legutóbb Bécsben mutatták be hazánk turisztikai kínálatát. A rendezvénysorozat a múlt hónapban Grazban indult, és a nyugati-tartományokban folytatódik.

Az ÖRV tavaszi közgyűlésén Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője tárgyalásokat folytatott az egyesület elnökével és főtitkárával többek között az ÖRV idei magyarországi kongresszusáról is. Az osztrák utaztatási szakma meghatározó döntéshozóit tömörítő egyesület kongresszusi helyszínének megnyerésért minden évben sok ország versenyez, mert a rendezvényt követően a fogadó ország ausztriai beutazó turizmusának növekedése várható. A kongresszus megrendezése marketing szempontból sem elhanyagolható jelentőségű, a korábbi olaszországi kongresszust követően mintegy 150 újságcikk, 25 TV- és rádiótudósítás jelent meg Ausztriában.

 

Az MT Zrt. osztrák piacon megerősítette kapcsolati marketing tevékenységét: a bécsi iroda munkatársai rendszeresen tartanak prezentációkat és magyar napokat ausztriai iskolásoknak, utazási ügynököknek, üzleti döntéshozóknak egyaránt. A képviselet a CorpsTouristique Austria nemzetközi egyesülettel, valamint Ausztria piacvezető utasbiztosítójával együttműködve április 27-én, – az ausztriai roadshow bécsi állomásán – több tucat turisztikai szakember és utazási irodai munkatárs előtt mutatta be hazánk turisztikai kínálatát. Az előadás-sorozat témája az ország UNESCO világörökségei mellett a közelgő főszezon attrakcióinak ismertetése volt.

(A képen balról jobbra: Dr. Walter Säckl - ÖRV főtitkár, Dr. Josef Peterleitner - ÖRV elnök, Kovács Balázs – MT Zrt, ausztriai képviselője)