Elstartolt a Vendéglátás Akadémia tavaszi szezonja

Forrás: turizmus.com

 2017. május 11. 20:41

Május 11-én a Holiday Inn Budapestben a Vendéglátás magazin szervezésében megvalósuló road-show idei első állomásán résztvevők élelmiszerbiztonságról, üzemeltetésről, trendekről, koktélokról, kávékról és számos egyéb témáról hallhattak izgalmas előadásokat.

Az Unilever főtámogatásával, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Magyar Vendéglátók Ipartestülete szakmai segítségével megvalósuló rendezvény délelőtti plenáris ülését Zoltai Anna, a NÉBIH osztályvezetője nyitotta meg, aki előadásában az ételmérgezésekkel, az allergének jelölésére és a vendéglátóipari termékek forgalomba hozatalára vonatkozó szabályokkal foglalkozott.

Zoltai Anna, a NÉBIH osztályvezetője

Az őt követő Semsei Rudolf – az MVI alelnöke, a VakVarjú éttermek, az Öbölház és a Budapest Party Service tulajdonosa – számos gyakorlati példán keresztül rámutatott: sikeres étterem az, ami hosszú távon működtethető.

Semsei Rudolf, az MVI alelnöke

Csiki Sándor szakíró pedig a magyar konyha regionális jellemzőit és a most tapasztalható világtrendeket mutatta be.

Csiki Sándor, gasztronómiai szakíró

A délutáni szekcióüléseken a séfeknek Vomberg Frigyes tartott előadást a hazai vendéglátás aktuális problémáiról, számos értékes gondolattal kiegészítve. Az étteremtulajdonosok a költséghatékonyságról és a munkaerő optimalizálásáról, vendéglátás marketingről, valamint a NÉBIH önkéntes higiéniai minősítéséről hallhattak hasznos tanácsokat, miközben a baristák a legújabb ital-, kávé- és koktéltrendekről szerezhettek új információkat.

Vomberg Frigyes, a Bocuse d'Or csapat coach-a

Fotók: Grósz Balázs

A Vendéglátás Akadémia támogatói a Chef Market, a Rational, a Sixpay, a Segafredo, a Bonduelle, az Assur, a Frappé, a Kopjary víz, az Aviko és a Coninvest. A road show következő állomása május 17-én Siófok lesz, ahova még limitált számban rendelkezésre állnak helyek.

Regisztráció és további információ: www.vendeglatasakademia.hu