Esküvőket és karácsonyi partikat is rendeznek a belfasti Titanic látogatóközpontban

Forrás: turizmus.com

 2014. november 17. 15:37

Első pillantásra talán morbidnak tűnik lagzikat és vállalati rendezvényeket szervezni abba a létesítménybe, amelynek helyén annak idején a Titanic és sok más hajó megépült.

Ám a belfasti Titanic látogatóközpont rövid idő alatt nagyon népszerű lett, sőt, kedvelt kirándulóhely is, ahol kellemesen el lehet tölteni nézelődéssel, evés-ivással, vásárlással egy délelőttöt.

Bár a világon számos Titanic kiállítást rendeztek már – főleg a 11 Oscart nyert James Cameron film utóhatásaként – és Southamptonban is létezik Titanic múzeum, a belfasti épület egy kicsit más célt szolgál. Bekerülési költsége 100 millió font volt eredetileg, és immár két éve működik, a Titanic alapítvány részeként.

Ugyanis nemcsak egyszerűen múzeumról van szó, hanem interaktív élményközpontról. Minden, ami kapcsolatban állt vagy áll a világ leghíresebb hajójáról, megtalálható itt. A látogatók filmen bepillanthatnak a hajóroncs felfedezésének kulisszatitkaiba, abba a korba, amikor a legendás tengerkutató Robert Ballard és a világhírű filmrendező – egyben „amatőr" tengerkutató - James Cameron, annak idején beleszeretett a tenger mélyén nyugvó, legendás hajóroncsba.

Azt már mindenki tudja, hogy annak idején a hajó jéghegybe farolása után több mint 1500 ember veszett oda a hullámsírban. Ám ahogy az évek múlnak, egyre több új sztori lát napvilágot, és mind több eredeti tárgy kerül elő, amelyek ára a csillagokba kúszik az árveréseken.

Az egyik legnépszerűbb belfasti turisztikai látványosság vezetői egyáltalán nem tartják furcsának, hogy az éttermek séfjei különleges Titanic ihlette menüsorokat alkossanak, sőt, Titanic teadélutánokat rendeznek, a mai legdivatosabb süteményekkel, a macarontól a kivizelés bonbonokig. Újabban egyre többen választják karácsonyi partik helyszíneként is a hatalmas, szinte a Titanic-kal egy magasságú épülettömböt.