Euroskills szakács- és pincérválogató verseny a Gundelben

Forrás: turizmus.com

 2016. március 16. 17:02

Március 11-én rendezték meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Euroskills nemzetközi ifjú szakemberek versenyének szakács- és pincérválogató versenyét, melynek a BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolája adott otthont.

A versenyre jelentkezőkből 3-3 fő jutott tovább a következő megmérettetésre: Ramocsai Barbara, Pereszlényi Alexandra és Jándi Lőrinc (szakács),

valamint Török Bettina, Szántay Péter és Császár Attila (pincér).

 

A verseny 6 órán keresztül zajlott, miközben nemcsak szakmai tudásukról, technológiai- és alapanyag-ismeretükről, kreativitásukról adtak számot a versenyzők, hanem angol nyelvismeretükről is. A kommunikáció - feladatismertetés, menüírás, kitálalt ételek és elkészített koktélok, valamint a munkafolyamatok bemutatása - angol nyelven történt. A szakácsok 4 modult teljesítettek: zöldségdarabolás, krémleves, halétel, tányérdesszert. A pincérek koktélt kevertek, terítettek, gyümölcsöt faragtak és flambíroztak.

 

A zsűri séfekből és elismert szakemberekből állt, akik komoly értékelő rendszerben, előre meghatározott szempontok alapján pontoztak. A most kiválasztott legjobbak a Szakma Sztár Fesztivál keretében döntő válogatáson vesznek részt.

 

Innen már csak 1-1 versenyző juthat tovább a 2016. decemberében, a svédországi Göteborgban megrendezésre kerülő Euroskills nemzetközi versenyre. A szervezők, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum és Gundel Károly Szakképző Iskolája, valamint a Magyar Vendéglátók Ipartestülete várja az érdeklődőket 2016. április 18-19-én a Hungexpo területén, a Szakma Sztár Fesztiválon, a szakács és pincér verseny döntőjén.