Fogászattal és új szobákkal bővült a Hotel Wellamarin

Forrás: turizmus.com

 2014. december 16. 12:06

Zamárdiban december 15-én befejeződött a Hotel Wellamarin 441 millió forintos beruházása, amelynek keretében fogászati központtal és nyolc, balatoni panorámás lakóegységgel bővült a szálloda.

A tulajdonosoknak az volt az elsődleges célkitűzése a fogászati központ megvalósításával és a szálláshelyfejlesztéssel, hogy a négy csillag superior besorolású Hotel Wellamarin szolgáltatásainak körét bővítsék, és az egészségturisztika révén elő- és utószezonban növeljék a szobák kihasználtságát.

 

A Globe Dental Fogászati Centrum a szálloda negyedik emeletén négy fogorvosi rendelőt működtet, teljes körű fogászati szolgáltatást kínálva. Rendelkezésre áll többek között CT, röntgen, fogkő-eltávolítás, lézeres kezelések, szájsebészet, fogbeültetés, általános fogászat, fogfehérítés, fogszabályozás. Sok esetben két kezelési variációra tesznek ajánlatot, általában egy olcsóbb és egy drágább verzió is készül.

A fogászati központtal együtt megvalósult szálláshelybővítés keretén belül a szálloda ötödik emeletén létesültek új lakóegységek, a hét szoba és egy lakosztály tágas erkélyéről lenyűgöző panoráma nyílik a Balatonra és az északi part dombvonulatára. A Goldeluxe kategóriájú szobák enteriőrjét a szállodát általánosan jellemző igényességgel, a funkcionalitás szem előtt tartásával alakították ki. A feng-shui elvei szerint berendezett lakóegységek szín- és formavilágának tervezésénél fontos szempont volt a szobák tájolása.

 

Ehhez kapcsolódva a projektben hangsúlyos szerepet kapott a konyhatechnológia fejlesztése, hogy a vendégeknek többféle igényt kielégítő menüsorokat, helyben termelt nyersanyagok felhasználásával, házilag készített ételeket, a szálloda saját pékségében az új kemencében kisült finomságokat tudjanak kínálni.

A környezettudatosság a szálloda egészére jellemzően a bővítésnek is lényeges eleme: az új lakóegységekben energiatakarékos az áramellátás, négyrekeszes szemetesek ösztönzik a vendégeket a szelektív hulladékgyűjtésre, a fürdőszobai zuhanyzót víztakarékos csaptelepekkel szerelték fel.

 

A 441 millió forint összköltségű projekt a magyar állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg a Wellamarin Kft. és konzorciumi partnere, a Thury Dent Kft beruházásában.