Főszezon, változatosan

 2013. szeptember 18. 16:00

Hetedik alkalommal nyílik meg Főszezon turisztikai, gasztronómiai kiállítás és vásár. Szeptember 21–22-én a Budai Vár Hunyadi udvarán mintegy száz turisztikai szolgáltató mutatja be a magyar vidék sokszínű belföldi utazási és programkínálatát.

Az idei Főszezon érdekességeiről, újdonságairól tartott sajtótájékoztatót szeptember 18-án a Best Western Hotel Hungáriában Galisz Tamás projektigazgató, a kiállítás ötletadója, szervezője, valamint a rendezvény fő támogatói, Varga Antal, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség ügyvezető igazgatója és Szabó László, a HSC Hegyvidék Üdülő-lánc Szövetkezet elnöke.

Mivel aki teheti, már szinte egész évben utazik, a családok is arra törekednek, hogy egyre több hétvégét töltsenek házon kívül, igyekeztünk rendkívül széles kínálatot felvonultatni az év hátralévő időszakára, sőt már tavaszra is. Bízunk abban, hogy a kiállítóknak az idén is sikerül a kihagyhatatlan akciós ajánlatokkal a magyar családok kedvében járni, és mindenki megtalálja az igényeinek és a pénztárcájának leginkább megfelelő üdülési, pihenési lehetőséget – mondta a sajtónak Galisz Tamás.

 

Szabó László előadásában kiemelte a rendezvény belföldi turizmust serkentő jellegét és fontosságát, valamint azt, hogy a gondoktól nem mentes turisztikai piacon kiválóan képes orientálni a leendő vendégkört a hazai kínálat sokszínűségében.

A kétnapos, ingyenes turisztikai rendezvény, mely maximálisan a belföldi turizmusra fókuszál, igazi vidéki hangulatot varázsol a Budai Vár történelmi falai közé. Több ezer négyzetméteren hazai szállodák, gyógyfürdők vendégcsalogató ajánlatai, valamint wellnessprogramok és aktív pihenési lehetőségek közül választhatnak a látogatók.  A Főszezon díszvendége az idén Szombathely és osztrák testvérvárosa, Oberwart (Felsőőr), a „Határtalan kerékpáros élmény" pályázat nyertesei.

 

A kiállítók bemutatják újdonságaikat, legújabb fejlesztéseiket, így a látogatók számos új attrakcióval, programmal ismerkedhetnek meg, ötletet meríthetnek az őszi-téli kirándulásokhoz, az élményekkel teli kikapcsolódáshoz, szabadidejük tartalmas eltöltéséhez.

A Főszezon kiállításon nagy hangsúlyt kap a gasztronómia is, de tartalmas programokat is kínál: a Hunyadi udvaron szombaton és vasárnap délelőtt 10 órától késő estig nonstop műsor nyújt szórakozást. A gyerekek kézműves és egyéb hagyományőrző játékos foglalkozásokon, vetélkedőkön vehetnek részt az Öko-Tér sátrában. Lesznek népzenei és néptáncbemutatók, görög táncház, operettmuzsika, szombathelyi és oberwarti folklórműsor, majd a legnépszerűbb kedvencek adnak koncertet, sztárvendég Takács Nikolas, Tolvai Reny és Charlie. (További infó: www.foszezon.hu)