Franciás karácsonyi hangulat a Sofitel Budapestben

Forrás: turizmus.com

 2014. november 30. 17:50

A Sofitel Budapest Chain Bridge idén karácsonykor is elvarázsolja betérő vendégei összes érzékszervét. Az erdei hangulatú dekoráció, a közel 50 fenyőfa, a rengetegben megbúvó rénszarvasok és a kis mézeskalácskunyhó mellett igazán egyedi ünnepi süteménnyel is készülnek.

A Sofitel Budapest Chain Bridge is már javában készülődik az ünnepi szezonra s ez alkalomból november 27-én egy látványos dekorációavató ünnepséggel lepte meg partnereit.  A Sofitel 1964-ben nyitotta meg első szállodáját Strasbourgban, a brand fél évszázados születésnapja jegyében közel 50 fenyőfa hamisítatlan erdei atmoszférát hoz el a szálloda halljába, amelyek az ünnepi ceremónia csúcspontjaként fényárba borultak. Az este folyamán a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendékeinek énekkarának angyali dallamai csendültek fel.

A Sofitel Budapest Chain Bridge cukrászcsapata Jeremy Cayron vezetésével egy igencsak exkluzív édességet álmodott meg, amely tökéletesen szimbolizálja a tradíció és innováció keveredését, elhozva hozzánk a 19. századi francia népi hagyományokat. A hagyományos francia „Bûche de Noël” karácsonyi édesség nevét fatörzs-formájáról kapta, ám a Sofitel Budapest kreatív csapatának prezentálásában, a téli erdő ihlette szarvasgombás fehér csokoládé fenyőmaggal egészül ki. Az egyedi édesség megrendelhető a szálloda éttermében.

A karácsonyi készülődés azonban nem merül ki ennyiben a Sofitel Budapestnél, hiszen a ceremónia másnapján megnyílt karácsonyi vásár magyaros, illetve francia ízekkel egészen január 4-ig várja a látogatókat. A különleges mézeskalácsházban, illetve a szálloda bejárata melletti faházikókban már kapható többek között az ünnepekhez elengedhetetlen forraltbor, forró csokoládé, mézek és lekvárok, továbbá olyan különlegességeket is kóstolhatóak, mint a szarvasgombás vaddisznó szalámi, a magyaros friss kecskesajt, és Jeremy Cayron Castillo de Cenena oliva olaja.