Gasztrokémia és okoshotel a Kutatók éjszakáján a BGE-n

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 19. 17:35

A Budapesti Gazdasági Egyetemen gasztrokémiai kísérletekkel és felhő alapú szállodai megoldásokkal ismerkedhetünk meg szeptember 28-án este.

A szeptember 28-i Kutatók éjszakáján a Budapesti Gazdasági Egyetem gondolatébresztő, látványos előadásokkal, interaktív workshopokkal és a BGE kutatócsoportjaitól meghatározó kutatásokkal várja az érdeklődőket.

17 órakor kezdődnek a programok, melyek többsége a Markó utcai épületben (1055 Bp., Markó utca 29-31.) lesz. A Varázslatos gasztrokémia mindenféle kísérlettel a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karon (1054 Bp., Alkotmány utca 9-11.) követhető viszont.

Gasztrokémia...

Fotó: pixabay

Ízelítő a programokból:

1. Szállodába a Felhőn át – mihez kezdjünk az OKOS szállodákban? A program keretében lehetőség nyílik egy új, „felhő alapú” szállodai PMS (Property Management System) bemutatására, figyelemmel azokra a „tennivalókra”, amelyek az online check-in és check-out során a vendégre várnak, és azoknak a szállodai alkalmazásoknak a megismerésére, amelyeket a szállodai vendégek alkalmazhatnak egy „okos" szállodában.

2. Alkohol – alkoholos italok. Méreg? Élvezeti szer? Tápanyag? A program az alkohol élettani hatásáról, táplálkozástani szerepéről, az alkoholos italok kultúrtörténeti jelentőségéről, valamint a kevert báritalokról, azok készítéséről szól.

További programok ezen a linken.