Gasztronómia a Borfesztiválon

Szerző: Horváth Ágnes

 2013. szeptember 10. 16:56

Az idei budavári Borfesztivál idején – sőt, már szeptember 6-15. között – számos vezető budapesti étterem is saját menüsorral és a hozzá illó borokkal várja a vendégeket a TableFree.hu szervezésében.

Ám azok sem maradnak éhesek, akik a Várban keresnek az aktuális pohár borhoz passzoló étkeket.

Van, aki a borhoz álmodja meg az ételt, mások az ételhez keresik meg a hozzá illő boros párosítást, de az biztos, hogy rendezvény Fesztivál Éttermei most ötfogásos menüsorral, egységesen 8000 forintos áron várják azokat, akik épp nem jutnak el a Várba. Az akcióban részt vevő éttermek: Imázs, Fuji, Rosé, Peppers!, Magyar Ízek Magyar Háza, Paris-Budapest, Budapest Bisztro, Chess, Riso, Negro, Chagall, Chez Daniel, asztalt a www.tablefree.hu oldalon érdemes foglalni.

 

Ugyanakkor a Borfesztivál látogatói sem maradnak ínyencfalatok nélkül. A klasszikusnak számító – és immár számos verzióban kapható - pomposok, valamint a piták, kürtőskalácsok  és rétesek mellett kézműves sajtok, sonkák, szarvasgombás különlegességek is kóstolhatóak. A Szega Foods jóvoltából pedig a Nemzetek Sajtversenye is zajlik majd, ahol 20 ország legjobbjai vetélkednek egymással.

Ám izgalmas programnak ígérkezik, ahogy a díszvendég Portugália tiszteletére kiváló séfek és szakértők – Takács Lajos, Fülepi Kálmán, Ádám Csaba, Molnár B Tamás és barátaik – a luzitán konyha jellegzetességeit igyekeznek megidézni, a tőkehaltól és a szardíniától kezdve a pacalon át a gödölyecombig.