Ginhotel a Portobellón

Forrás: turizmus.com

 2017. október 26. 14:13

Egyre nő a borhotelek száma, a sörfőzdék mellett is létesültek már szállodák, s a whisky-lepárlókhoz is tartoznak sok helyen vendégfogadók. Viszont London egyik legdivatosabb utcájában, a Portobellón teljes egészében a gin köré épült egy hotel, a The Distillery, és rögtön nagy sikere lett.

A régiségboltokkal teli hosszú utca egyik patinás épületében régen nem lehetett lakni. Ma is működik az alagsorban a lepárló üzem, amely egyszerre 400 liter gin előállítására képes. A hotelben egy kisebb múzeum is található, amely megismerteti a látogatókat ennek a tipikusan angol italnak a történetével. Természetesen lehet itt vásárolni is, a gin számos fajtáján kívül tipikus angol élelmiszereket.

A lényeg persze a kóstolás: ehhez a jókora italtartályok szinte az égből ereszkednek le. A szálloda és az üzem tulajdonosai szerint semmi máshoz nem hasonlítható ennek a ginnek a zamata, mivel a fűszeres ital folyamatosan mozog és érlelődik a tartályokban.

A The Distillery alagsorában ma is működő lepárló üzem egyszerre 400 liter gin előállítására képes

 

A második emeleten található a spanyol ihletésű étterem és bár, a Gin Tonica, ahol különböző gin & tonic fajtákat szolgálnak fel jókora poharakban. A mai uralkodó ízek közé tartozik a levendula, a narancs és a kókusz. A legfelső emeleten egy privát étkező, egy VIP bár és három szállodai szoba található.

A britek és különösen a londoniak világszerte ismertek a csak gin iránti rajongásukról. A 18. századi Anglia lett a világ első számú gintermelője, mivel  ország a behozott szeszes italokra magas adókat vetett ki, ugyanakkor ez a szeszes ital olyan gabonafélékből készült, amelyek túlságosan rossz minőségűek voltak ahhoz, hogy sört készítsenek belőlük.

Kapcsolódó cikkek