Growing Tourism Locally - sikeres angol belföldi kampány

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 13. 14:39

A VisitEngland három éves, belföldi turizmust népszerűsítő programja, a „Growing Tourism Locally" eddig összességében 416 millió fontos addicionális költést és 7744 munkahelyet teremtett.

A regionális forrásokból, a VisitEngland és a privát szektor által finanszírozott, összesen 41,6 millió fontos, 2012-ben indult projekt célja az Egyesült Királyság lakosságának meggyőzése, hogy nyaralásukat belföldön töltsék el, munkahelyeket generálva ezáltal a turizmusban. A cél jövő év márciusáig közel 9200 munkahely teremtése.

 

A legfrissebb adatok a 2013. tavaszi és nyári marketingakciók eredményeit mutatják. Ezek 185 millió fontos addicionális költést és 3428 munkahelyet generáltak a desstináció-alapú print és digitális hirdetések révén.

Helen Grant turisztikai miniszter szerint az idegenforgalom nagyon komolyan hozzájárul a gazdasági növekedéshez és a munkahelyteremtéshez. A kiváló eredmények pedig azt mutatják, a kormány turisztikai befektetései országszerte megtérülnek.

A Growing Tourism Locally projekt keretében az egyes desztinációk és a privát szektor közösen készítenek egy-egy témára vagy térségre koncentráló marketingkampányokat. A projekt 2012. augusztusi indulása óta az örökség, a tengerpart, a vidék, valamint a kultúra és a sport kerültek fókuszba.