Ingyenes kerékpárkölcsönzés Szombathelyen

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 23. 22:35

Kerékpár-kölcsönzési lehetőséggel bővült a szombathelyi Tourinform-iroda kínálata. Január 31-ig még ingyenes a használatuk.

A négy darab városi kerékpárt szeptember 22-én adták át a szombathelyi Tourinform-irodát üzemeltető Savaria Turizmus Nonprofit Kft. számára. A kerékpárokat 2015. január 31-ig ingyenesen, kauciós díj ellenében, szerződés megkötése mellett kölcsönözhetik a vendégek a Király utca 1/a alatt lévő irodában. A szolgáltatás február elsejétől óradíj ellenében vehető igénybe, egy órás bérlésért 500 forintot kell fizetni, egy napra 2100 forint a díj. A felhasználók zárat, sisakot, láthatósági mellényt is kapnak a járgány mellé. Kerékpárral a belváros látnivalói és a környék nevezetességei egyaránt jól felfedezhetők. A későbbiekben, egy osztrák–magyar kerékpár-turisztikai projekt keretében többféle útvonal kijelölése és kiadványok megjelentetése is várható.

A drótszamarak beszerzésére az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ határon átnyúló, Tourism&Media című projektje keretében került sor.