Külföldi tagokkal erősít a SKÅL

Forrás: turizmus.com

 2019. június 07. 11:46

A külföldi tagság bővítése mellett a kapcsolatépítési lehetőségek erősítése is prioritást kap a SKÅL International Hungary Egyesület idei tervei között.

A nemzetközi SKÅL turisztikai szervezet magyar tagja május 29-én tartotta éves közgyűlését az Armada Hajózási Kft. Primus hajóján, amelyen az egyesület tagságának háromnegyede részt vett, köztük az idén felvett új tagok is.

Az egyhangúlag elfogadott, 2018. évi tevékenységi és pénzügyi beszámoló és a 2019. évi pénzügyi terv elfogadása után a tagok hivatalosan is megerősítették tisztségében Bocsi Andreát, a szervezet titkárát.

Jávorkai Péter elnök elmondta, hogy a 2015-ös újraalapítás óta eltelt években a taglétszám folyamatosan dinamikusan, két számjeggyel növekedett, és 2019-ben már elérte a 45 főt (csak idén már öt turisztikai felsővezető csatlakozott új tagként).

Az elnökség reméli, hogy az év során további jelentős tagságbővülés valósul meg. A közelmúltban már több, Budapesten dolgozó külföldi szakembert sikerült tagként felvenni, az elnökség számára pedig továbbra is kiemelt stratégiai cél a külföldi tagokkal történő tagságbővítés.

Ugyanilyen prioritással szerepel az idei tervek között a minél szélesebb körű hazai, régiós és tágabb nemzetközi turisztikai felsővezetői kapcsolatépítési lehetőségek folyamatos erősítése a tagok számára, a meglévő és új testvérklubokkal való erősödő kapcsolattartás, és a nagy nemzetközi turisztikai szakvásárokon rendezett SKÅL networking-események.

Fotó: SKÅL International Hungary

A beszámolóban az is elhangzott, hogy az egyesület 2018-ban csatlakozott a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítványhoz, amelynek révén a szervezet tagjai – a kitűnő felsővezetői networking mellett – többször részt vehettek a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kerekasztalain és más szakmai rendezvényein.

A magyar Skål-vezetőség munkájának komoly elismerése volt, hogy szakmai eseményeiket többször látogatták nagykövetek és külföldi SKÅL-vezetők, valamint hogy vezető nemzetközi szintről érkezett felkérés az Executive Committee-ba történő tagi jelölésre. Az idei évben tovább folytatódik a magyar egyesület által társalapítóként létrehozott SKÅL Europe régiós szervezet erősítése, valamint a hazai szakmai szervezetek eseményein történő megjelenés.

A magyar SKÅL havi szakmai networking rendezvényei mellett a legkiemelkedőbb szakmai esemény a 2018. májusi Skål Tourism Day nemzetközi turisztikai konferencia megrendezése volt, amelyet tagságbővítő fókusszal, neves külföldi szakmai előadókkal, valamint a Skål Monaco és a monacói uralkodó által is támogatott eseményekkel tartottak meg.

A nemzetközi anyaszervezet Digital Transformation programjára való felkészülés jegyében megvalósult és folytatódik az egyesület online átállása: a nemzetközi tagfelvétel már kizárólag online módon történik, csakúgy, mint a szervezet belső adminisztrációja, a tagokkal történő belső levelezés és természetesen a közösségimédia-csatornák állandó karbantartása is.

Az elnök végezetül elmondta, hogy 2020-ban a horvátországi Kvarner-régió és Opatija ad otthont a 81. Skål Világkongresszusnak és nemzetközi B2B workshopnak, melyen reményeik szerint nagy létszámú magyar delegáció részvétele várható.

A Prestige hajón megtartott díszebéden díszvendégként részt vett Andrew J. Wood, a SKÅL Asia alelnöke és Pichai Visutriratana, a SKÅL International Bangkok rendezvényigazgatója.