Kulináris csábítás Németországba

Forrás: turizmus.com

 2019. január 04. 09:22

A multikulturális hatások jót tettek a német konyhának, amit a skandinávok már fel is fedeztek maguknak.

Hol van már az az idő, amikor a német konyhát lebecsülték a gasztronómusok! A svéd turisták ezrei – ha nyugalmat szeretnének egzotikus, távoli kalandok helyett, azaz biztosra akarnak menni  -  akkor Németországba utaznak. Ugyanígy németek százezrei utaznak évente Skandináviába is.

Nemcsak azért, mert sok gond nincs a nyelv megértésével, de azért is, mert a konyha alapjaiban hasonlít a svédhez, mert sok a Michelin-csillagos étterem, és mert sok élelmiszer olcsóbb, mint az északi szomszédoknál – számol be helyszíni élményeiről a Vagabond lap cikkírója.

Olcsóbb, mint Skandinávia

Fotó: finedininglovers.com

Amikor útra kelnek az emberek, az egyik legfontosabb szempont a desztináció megválasztásánál a konyhaművészet és az élelmiszerkínálat. Nos, ezen a téren a franciák és az olaszok után vagy velük egy sorban a németek következnek – állítja a cikkíró.

A franciák és az olaszok általános mentalitásához képest ugyanakkor Németország jobban megfelel a skandinávoknak és földrajzilag is közel van számukra, hajóval, autóval vagy repülővel egyaránt. Bár a cikkíró elsősorban a Michelin-csillagos éttermeket emeli ki, többnyire nem ez a fő szempont: a szervezés, a szállodai körülmények, a higiénia és a svédasztalos reggelik kínálata hasonlít a hazaihoz, ami kétségkívül előny.

A multikulturális behatások, a sok török, olasz és ázsiai étterem jót tettek a német konyhának, ugyanakkor az eredeti német éttermek kínálata is nagyban modernizálódott az utóbbi évtizedekben.

A cikk végén a szerző teszteli az egyes éttermeket és tanácsokat ad arra nézve, hogy kisebb városokban is érdemes szétnézni, mert kulináris meglepetések várhatják az utazót.

Kapcsolódó cikkek