Lengyel gasztroparádé a Bartók Béla Boulevardon

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 29. 18:21

A tavaszi nagy sikerű portugál gasztronómiai bemutatkozás után idén szeptemberben Lengyelország lesz az Eleven Ősz főszereplője.

A  XI. kerületi Bartók Béla út ismét egy nagy fesztivállá alakul szeptember 16-án, 17-én és 18-án. Ezúttal a lengyel gasztronómia jegyében kóstolhatunk süteményeket, jellegzetes nemzeti ételeket. A Bartók Béla úti kávézók, éttermek és a nagyobb szállodák is bekapcsolódnak az eseménybe.

Lengyel édességeket majszolhatunk a Pagonyban, a Kelet Kávézóban, lengyel séf egyedi ajánlatát próbálhatjuk ki a Hadik Kávéházban és a Café Créme Gottierben. Bor- és sörkóstoló lesz a Dolce Vita Caféban, a Wine és Deliben, és más, környékbeli vinotékában és kézműves élelmiszer szaküzletekben. A Gdansk Bookstore Cafe egész évben - nevéből következően - lengyel finomságokkal rukkol elő, de most különösen kitesznek magukért.

A Danubius Hotel Gellértben, valamint a  Flamenco Budapestben tipikus lengyel vacsoramenüt alkotnak majd a séfek. Lesz lengyel piac is, ahol megismerkedhetünk a lengyelországi élelmiszerekkel, és más termékekkel, valamint az ottani gasztronómiával.

Természetesen nem maradnak el az erre az időpontra időzített vernisszázsok, a DesignHét és más, elsősorban kortárs képzőművészeti események sem.