Megbénították Párizst a taxisok

Forrás: Origo

 2016. január 26. 20:08

Összecsaptak a rendőrökkel Párizs környékén az Uber ellen tiltakozó taxisok, akik megbénították a város közlekedését. A két legnagyobb reptér is megközelíthetetlen volt kedden – írta az origo.hu.

Több száz taxis tiltakozott az Uber és a hasonló közösségi fuvarszolgáltatások ellen Párizs környékén. A taxisok lezárták a repülőterekre vezető utakat, és megpróbálták lezárni a város körüli körgyűrűt is, de ezt a rendőrség megakadályozta. A tiltakozók égő gumiabroncsokból állítottak barikádokat.

A tiltakozók miatt közúton megközelíthetetlenné vált a két legnagyobb repülőtér, az Orly és a Charles De Gaulle is,így a járatok ötödét törölni kellett. A rendőrök könnygázt vetettek be a taxisok ellen. A hatóságok elhúzódó tiltakozásra számítanak.

Nem csak a taxisok sztrájkoltak Franciaországban. A légiforgalmi irányítók a munkaerőhiány miatt tiltakoztak, a tanárok tömeges elbocsátásoktól tartanak, a farmerek pedig Reims környékén húztak fel blokádot, mert elégedetlenek az élő állatok felvásárlási árával.

Fotó: AFP.