Megújult a Kéktúra útvonal a Vértesben

Forrás: MTI

 2015. március 18. 16:44

A Vértesi Erdő Zrt. a kezelésben lévő területeken felújította az Országos Kéktúra útvonal jelzéseit, valamint az útvonal pihenőhelyeit és több forrásfoglalást alakított ki - tájékoztatta a társaság műszaki csoportvezetője szerdán az MTI-t.

Riesing István elmondta, az erdőgazdaság öt és fél kilométernyi jelzett turistaút festéseit újította fel Komárom-Esztergom és Fejér megyében. Az útvonal mellett új pihenőket állítottak fel Csókakőnél, Gánton, Vitányvárnál és a csáki várromnál.

A munkálatok során tűzrakóhelyeket építettek, hét pihenőhelyet hoztak rendbe, valamint felújították Szarvaskút és Mátyáskút forrásait, valamint a Béla- és a Szép Ilonka forrást.
A társaság 44 millió forintot fordított az érintett Kéktúra szakasz létesítményeire. Az összeget teljes egészében uniós pályázaton nyerték el egy konzorcium tagjaként, amelyben részt vesz a Magyar Természetjáró Szövetség, a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt., a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. és a Vízivárosi Lakótelepi Sport Egyesület.

A Vértesi Erdő Zrt. a Vértes, a Gerecse, a Császári-dombság és a Bakonyalja tájegységeken belül közel 45 000 hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője, 220 embert foglalkoztat.