Mennyire biztonságos egy okos zár?

Forrás: turizmus.com

 2018. június 22. 14:10

A legmodernebb, mobiltelefonnal nyitható okos zárak többsége Bluetooth technológiára épül. Ezek biztonságosságát az ISEO legújabb fejlesztése, a virtuális kulccsal nyitható Libra okos zár esetében vizsgáltuk, mely 30%-kal olcsóbban érhető el a HOGE Kft. akciójában. Olvassa el teljes cikkünket!

A modern okos zárak kényelmi előnyei megkérdőjelezhetetlenek, de sokakban felmerülhet a kérdés, hogy elég biztonságos-e egy Bluetooth technológiával működő, okostelefonnal nyitható ajtózár?

Hostelek, apartmanok, vendégházak és Airbnb lakások számára ideális zármegoldást vezetett be nemrég a magyar piacra a HOGE Kft., melynél a belépést biztosító virtuális kulcs elküldhető e-mailben, így a beengedéshez nincs szükség személyes találkozásra és kulcsátadásra.

 

A Libra okos zár biztonságát a következők szavatolják:

  • A Bluetooth-kapcsolat, melyen keresztül az okos zár és a nyitáshoz használt okostelefon kommunikál korunk egyik legbiztonságosabb, AES szabványú titkosítását használja. A Bluetooth hatótávolsága miatt 10 méteren belül kell lenni a zár nyitásához.
  • A zár minden nyitást naplóz, a jogosulatlan nyitási kísérleteket is.
    Az utolsó 1000 nyitási esemény bármikor visszaellenőrizhető.
  • Minden egyes felhasználó nyitási jogosultsága személyre szabható és azonnal változtatható, így minden beléptetés egyszerűen szabályozható, a korábban kiadott virtuális kulcsok pedig egy gombnyomással letilthatók.

 

Tudjon meg többet a Libra okos zárról, vagy kérjen ajánlatot a 30%-os akció keretében ide kattintva!

(X)