MSZÉSZ igazgatói reggeli Kecskeméten

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 21. 15:02

Először gyűltek össze szeptember 20-án a szállodaigazgatók a Four Points by Sheratonban erősítve a szövetség szándékát a helyi kollégák közti aktív munkakapcsolat kiépítésére, valamint a helyi közösség turisztikai életében meghatározó szerep kialakítására – adta hírül az MSZÉSZ.

A Polgár Tibor kezdeményezésére létrejött összejövetelen részt vett Könnyid László MSZÉSZ elnök és Görög Rudolf régióvezető is.

Az elnöki tájékoztató kapcsán érintették a jelenlévők az ágazat aktuális témáit, mint az áfa és a munkabér összefüggéseket, a HotelStarst, az MPLC vagy a régiót is sújtó komoly munkaerőhiányt. A jelenlévők beszámoltak róla, hogy a város üzleti turizmusa az idei évben erős növekedést mutat, ami köszönhető elsősorban a Daimler-Mercedes és a köré épült ipar kapacitásbővítésének. A városban épül az új egyetemi Campus, átadták az új kosárlabda csarnokot, és a közelmúltban számos fejlesztés indult el. A szállodások elégedettek az idei év eddigi eredményeivel és pozitív várakozásokkal tervezik a jövő évet.

 

 

A jelenlévők elhatározták, hogy a következő, novemberi összejövetelre meghívják a város polgármesterét is, hogy a turizmus szereplői aktívabb kapcsolatot próbáljanak kialakítani a város vezetésével a város turisztikai fejlődésének érdekében. A rendszeres összejövetelek alapvető célja a helyi szakemberek együttműködése, információcseréje de a szállodások abban is megállapodtak, hogy közös CSR tevékenységgel próbálnak a helyi közösségért tenni, a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Az MSZÉSZ a közeljövőben újabb településeken és desztinációkban tervezi hasonló, havi szintű találkozók elindítását, segítését, tovább erősítve a szervezetet, valamint a régiós tagozatokat.