MSZÉSZ: keleti régióülés a Balneumban

Forrás: turizmus.com

 2021. október 15. 15:12

Nagy érdeklődés kísérte az MSZÉSZ keleti régióülését. Az utóbbi évek legnagyobb résztvevői száma mellett, 25 fő szállodai szakember és közel 40 fő társult tag jelenlétével zajlott le csütörtökön a rendezvény, melynek a tiszafüredi Tisza Balneum Hotel adott helyszínt.

A szállodák információcseréje során a résztvevők többnyire pozitív nyári eredményekről számoltak be, mely még így is csak részben tudta ellensúlyozni a májusig tartó kényszerű üzemszünetet, vagy egyes szállodáknál a korlátozó feltételek mellett történő üzemelés időszakát.

Míg a wellness-szállodák a júliusi, augusztusi hónapokat közel telt ház mellett zárták, addig az üzleti/városi szállodák a különböző sportesemények, fesztiválok idején üzemeltek teljes kapacitással.

Baldauf Csaba elnök előadását hallgatják a résztvevők

Fotó: MSZÉSZ

A fennmaradó időszakban a külföldi vendégforgalom és az üzleti szegmens hiányáról számoltak be a szállodások a nyári szezonra visszatekintve. Több szálloda a 2021. év eleji üzemszünet időszakát fejlesztések végrehajtására használta ki, valamint többen tervezik beruházások kivitelezését a 2021 Q4–2022 Q1 időszakban.

A régiós külföldi vendégforgalom növekedésének új impulzust adhatnak a Debreceni repülőtérre visszatérő Tel-Aviv-i, Moszkvai és Kijevi repülőjáratok.

Az MSZÉSZ elnöki prezentáció mellett kötelező szálláshelyminősítés, GDPR-aktualitások, atipikus foglalkoztatási formák és a munkaerőpiaci kihívások ágazati kezelése témákban hallhattak előadásokat a résztvevők.